SON DAKİKA
SON DAKİKA


Milli Gururumuzun Başarıları Konuşulsun!
30.05.2024

Geçtiğimiz yıl;

Milletler Ligi Şampiyonluğu kupası.

Avrupa Şampiyonluğu kupası.

Ve Dünya Kupası adıyla oynanan Olimpiyat Elemeleri kupası olmak üzere 3 kupa birden kazanan, Türk spor tarihinde Avrupa Şampiyonu olan ilk Türk takımı olarak da tarihe geçen gurur abidesi bir takım.

Tabii ki, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndan söz ediyorum.

Peki dünyanın en başarılı ve yetenekli sporcularının hakkını teslim ediyor muyuz?

***

Bilindiği üzere Filenin Sultanları, 2024 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ikinci etap müsabakalarını oynamak üzere ABD’ye gitti.

Atatürk’ün kızlarının 13 saat süren ekonomi sınıfı seyahati, spor dünyasında ve kamuoyunda hiç tartışmasız büyük yankı uyandırdı.

Her biri 1.85’in üzerinde olan ve bizlere gurur üzerine gurur yaşatan milli sporcuların ekonomi sınıfında adeta iki büklüm seyahat etmesi gündem oldu!

Önce Ebrar Karakurt, ardından Eda Erdem, Zehra Güneş ve Hande Baladin, sosyal medya hesaplarından bu duruma tepki gösteren paylaşımlarda bulununca, “Yaşananların sorumlusu kim?” sorusu, bir anda Türkiye gündeminin birinci konusu oldu..

Türkiye Voleybol Federasyonu, topu Türk Hava Yolları’na atan açıklamalarda bulundu. Türk Hava Yolları ise sorumluluğun Türkiye Voleybol Federasyonu’na ait olduğunu söyledi..

Ardından Federasyon yeniden açıklama yaparak “Gerçeğe aykırı yapılan açıklamaları kabul etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı...

Şüphesiz bu konuda iki taraf da sorumlulukları ölçüsünde hatalı...

Ama açıklamalara bakınca neredeyse milli sporcularımız suçlu ilan edilecekti.

***

Öte yandan her ne kadar herkes sorumluluğu üzerinden atmaya çalışsa da bu durum ne yazık ki ilk değildi. 

Geçen sene de Brüksel'de Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'na, şampiyonluk sonrası dönüş yolculuğu, tarifeli uçakla ekonomi sınıfında yaptırılmıştı!

Yani geçen yıl da bu yıl da ortada bir özensizlik ve ciddiyetsizlik olduğu yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kadınlardan oluşan, Türk sporunun elindeki en büyük marka değerinin karşılaştığı umursamaz yaklaşım, dileriz son olur.

***

Boyları 1.80 ile 2 metre arasında olan sporcularımızı 13 saat iki büklüm dünya şampiyonasına yollamak, ülkemizin imajı ile de ters düşmektedir.

Çünkü aynı gün diğer ülkelerin kadın milli takımlarının paylaştığı konforlu seyahat fotoğrafları, bizim neyimiz eksik dedirtmiştir.

Ve daha çok uzayacağı belli olan bu konuda son noktayı durumu öğrenir öğrenmez harekete geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu koydu...

Ve açıklamalarıyla adeta ders verdi!

Bakan Uraloğlu, Voleybol Milli Takımı’nın sponsoru THY Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştüğünü belirterek, sorunu "iletişimsizlik" olarak tanımladı ve milli voleybolcuların ABD dönüşlerini "Business" olarak gerçekleştireceklerini açıkladı.

Sayın Bakana hassasiyeti nedeniyle teşekkür ediyoruz...

***

Sözün özü;

Dünyanın Türk kadınına selam durmasını sağlayan, genç kızlara spor yapma cesareti ve hedeflerine ulaşmak için çaba sarf etme isteği aşılayarak toplumsal bir etki yaratan milli gururumuz Filenin Sultanları’nın artık sadece başarılarını konuşalım

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap