SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hangisine İnanalım?
28.04.2022

Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kala Türkiye’nin gündemi Suriyeliler…

Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen ve bayram sonrası tekrar Türkiye’ye dönmek isteyen Suriyelilere hay hay demekten başka bir çözüm üretemeyen iktidara en güzel tavsiye, ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli, "Düzensiz göç istilaya dönüşüyor. Önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların tekrar geri dönmesine gerek yoktur." dedi.

Doğru söze ne hacet…

Fakat, iktidar kanadı pek de ortağı gibi düşünmüyor…

Neden mi?

İktidar yıllar önce geçici statü vererek Türkiye’de kalmalarına rıza gösterdiği Suriyeliler konusunda sürekli çelişkili konuşuyor, (nedense) net bir tavır sergilemiyor. Durum böyle olunca zaten son zamanlardaki zam furyasından sonra oyları da düşüşe geçen iktidar, deyim yerindeyse uçurumdan aşağıya yuvarlanıyor.

Daha yakın zamanda muhalefet, 'seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz' dedi. “Biz göndermeyeceğiz. Ensar’ın ne olduğunu biliyoruz" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak "Tek başına bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." demeye başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bu insanlar elbette kendi memleketlerine geri dönecekler. 490 binin üzerindeki Suriyeli buraya geldi ve güvenli hale getirdiğimiz bölgelere geri döndü, bundan sonra da dönecekler ve dönmeye devam edecekler. Her bayram gidiş-geliş esnasındaki süreçlerde de zaten güvensiz bölgelere gidişin olabilmesi mümkün değil... Bu bayram ve önümüzdeki bayram için de güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir tahdidimiz, kısıtımız söz konusu. Bayram gidişine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var."

Görüldüğü gibi Soylu da bir kısım Suriyeli’nin döndüğünü söylüyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu be arkadaş!

Gönderdik…

Göndereceğiz…

Gönderiyoruz…

Fiil çekimleri gibisiniz fakat şunu bilin ki siz hiç çekilmiyorsunuz artık!

 Ya Suriyeliler üzerinden siyaset yapmayı bırakıp kalıcı çözümler bulun ya da bir zahmet milletle dalga geçer gibi konuşmayın! Neye inansın bu millet?

Burada benim aklıma hemen devletin İsrail politikası geliyor. Siyasiler Suriyelileri yıllarca oy için nasıl kullandıysa, İsrail’le de iyi çocuk kötü çocuk oyununu bu yüzden oynamıştır. Yıllardır Filistin olaylarından dolayı aramızın açık olduğu İsrail’le ne olduysa bir anda “kanka” olmaya karar verdik. (Gerçi ne olduğunu bilen çok iyi biliyor. Doğal gaz, maddi imkansızlıklar falan filan…) Şimdi, bekleyelim görelim, seçimler yaklaştıkça hükümet kanadı belli bir güruhu kendi safına çekmek için İsrail’le yine kötü olacak.

Tıpkı Suriyeliler politikasında olduğu gibi…

Gitsinler mi, kalsınlar mı oyunu…

Siyasiler o koltuğa oturana kadar varsın…

Sonrası canın çıksın politikası!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap