SON DAKİKA
SON DAKİKA


Manda kalmış mı ki Sütü olsun!
31.03.2022

Türkiye’de yoksulluk sınırı son günlerde iyice çığırından çıktı.

Her geçen gün artan enflasyon gıda fiyatlarına yansırken; bir de üzerine fırsatçılar eklendi. Gelin görün ki ülkemizdeki tek sorun pahalılık değil. Bu ülkenin en büyük sorunu bence gözleri bir türlü doymayan ve ülkede her krizi fırsata çevirmeye çalışan açgözlü fırsatçılardır.

Arkadaş, her gün mü etiket fiyatı değişir? Her gün mü zam gelir? Eskiden altı ayda bir gelen zamlar, şimdi nasıl oldu da tek güne indi? Ve nasıl oluyor da sınır ötesi operasyonlarda başarıdan başarıya koşan ülkemiz ‘kendi’ ülkesindeki fırsatçılarla baş edemiyor? Sayın yetkililer! Siz bu sorulara cevap verene kadar bizim cebimizdeki para eridi, bitti, yok oldu!

Tabi güzelim ülkemdeki kriz bununla da bitmiyor…

‘Bir deli bir kuyuya taş atar bin akıllı çıkartamaz’ mantığıyla kulaktan kulağa fısıldanan “Aman sıvı yağ bitecek, acele edin alın ve bolca stok yapın” söylemleriyle insanları galeyana getirip, sokaklara döken zihniyeti ben şahsen daha tehlikeli buluyorum. Tabii ki bizim milletimiz galeyana gelmeye hazır ve nazır beklemektedir. Zaten halihazırda geçim sıkıntısıyla boğuşan bu millete yazık günah değil mi? İnanın bu ülkede stok yapacak parası olandan daha fazladır stok yapacak parayı bulamayan.

Gelin görün ki bu konuda siyasilerin söylemleri de hayati önem taşımaktadır. Tabii söylem mantık ve çözüm önerisi sunuyorsa! Buna bir örnek olarak; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şu ifadelerine dikkat çekmek istiyorum: “Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Eskişehir'de bizde olan belediyelerden biri, o sürekli bakraç içinde manda yoğurdumu gönderir. Bir de Ankara Mamak belediye başkanımız bakraç içinde temin ediyor. Tavsiye ederim.”

Hemen burada benim aklıma Kastamonu yöresine ait olan meşhur “Manda yuva yapmış söğüt dalına” türküsü geliyor. Eskiden uğruna türkü yakılacak kadar önem verilen mandalar, daha doğrusu büyükbaş hayvan yetiştiriciliği günümüzde kalmış mı ki sütünü alabilelim! Hadi ulaşabildik diyelim; vatandaşın cebinde temel ihtiyaçlarını dahi karşılayacak parası yok ki alsın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tavsiyelerde bulunurken; 1 kg manda yoğurdunun 94, 90 TL, 1 kg Medine hurmasının 181 TL, 450 gr kestane balının 99,88 TL, 500 gr yulaf ezmesinin 14.15 TL olduğunu unutmuş olmalı.

Zira bu ülkede 4.253 lira ücretle hem kira hem fatura ödeyip hem de çocuklarını okutmaya çalışan bir kesim var. Görmezden gelemezsiniz. Yok sayamazsınız. Hele hele ‘Benim cebim dolu’ diye herkesi de kendiniz gibi zengin zannedemezsiniz.

Diğer taraftan acaba bilerek mi söyleniyor bu sözler diye düşünmemek elde değil. Dikkat çekmek, polemik yaratmak gibi…

Daha fazlasını söylemeye dilim varmıyor!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap