SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vurun Abalıya Misali
7.05.2021

Son bir yıldır gündemimizden düşmeyen Covid-19 belası yüzünden insanlar maddi ve manevi çöküntüye uğradı. Kimi dükkanını kapattı, kimi işinden çıkarıldı, kimi ise kısa çalışma ödeneğine tabi tutularak fakirliğe mahkum edildi. Tüm bu çaresizliklerden herkes dimdik ayakta çıkamadı… İşinden gücünden olanlar intihar edip, hayatının baharında yaşamına kıydı.

Peki, halkı perişan olan hükümet ne yaptı?

İlk etapta 1000 liralık destek paketi açıklandı. Şimdi de ‘100 lira zam yaparak 1100 liraya yükselttik’ dediler. İyi de; açlık sınırı asgari ücretin bile altında olan bir ülkede 1100 lira destek hangi derde derman olacak? Memur maaşlarını 5 gün öncesinden yatırmak, emekli ikramiyelerine de 100 lira zam yapmak hangi vicdanın ürünü?

Şaka gibi…

Emekli ve memur olmayan vatandaşlar ne yapacaklar peki? Halihazırda maaşı olanlara az da olsa zam yapmak ülke vatandaşlarının hepsini kurtarıyor mu? Bu ülkenin işinden olan işçisi, öğrencisi ve yıllardır iş bekleyen üniversite mezunu gençleri ne olacak?

Üstüne üstelik 128 milyon dolardan hala daha ses seda yokken! ‘O parayla altın aldık’ açıklaması yapılmışken! Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın kendi şirketinden dezenfektanı 2.5 katına bakanlığa sattığı konuşuluyorken, hatta ve hatta Pekcan’ın yakınındaki kadroları 34 ay süren bakanlık süresince yurt dışı görevlere atayarak ödüllendirmişken ve hala yetkili birinden aklıselim bir açıklama yapılmamışken; ekonomik refahtan ve kalkınmadan bahsedebilir miyiz?

Garibanın vurun abalıya misali başını ezip yok görmekle hiçbir sorun çözülmez! Tüm ülke emekçilerini kapsayacak bir paket açıklanmalı.

Bal tutan parmağını yalamaya devam edip de garibana beş kuruş sus payı atılmaya devam edildiği sürece; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bahsettiği ‘muasır medeniyetler’ seviyesine ulaşmak bizim için hayalden öteye geçemeyecektir.

Birçoğumuz çarşı pazara gidip fiyatların nabzını tuttuk. Bir hafta önce ucuza aldığımız sebze ve meyveleri bir hafta sonra ne hikmetse aynı fiyata bulamıyoruz. Bir fırsatçılık furyasıdır gidiyor ülkemizde. Pandemiyi bahane edip 1’e 5 koyan kesim şimdi de ramazanı bahane edip fiyatları yükseltiyor. Çaresiz kalan vatandaş ise alıştı artık bu sirkülasyona…

Alıştı alışmasına da marketlerdeki fiyat artışının sebebinin fırsatçılar olduğu bilinirken buna müsaade eden veyahut hiçbir önlem almayan yetkililer dururken; kabahatin tamamının faturasını fırsatçılara kesmek de kanaatimce doğru olmaz.

 Çarşı-pazarda pahalılık gün geçtikçe artarken geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Tam kapanmaya giriyoruz’ dedi ve semt pazarlarının yerini şimdi de büyük marketler aldı. Gelin görün ki zihniyet yine değişmedi. Küçük esnafın kapalı olmasını fırsat bilen süper marketlerde fiyatlar tavan yaptı. Şu zor dönemde geçimini zor sağlayan vatandaşın sarsılacak bir bütçesi bile kalmadı.

Bu duruma yetkili mercilerin bir an önce el atması ve kalıcı bir çözüm getirmesi kaçınılmaz olmuştur.

Kapanmanın faturası sadece yoksul vatandaşa kesilmesin.

Bedel ödeyen yine gariban olmasın!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap