A+ A-
Yorum
10

Büyük Zafer Büyük Taarruz!

Yayın Tarihi: 01.09.2024 - 10:40

Bu yıl 102. yılını kutladığımız 30
Ağustos 1922 zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir adımdır.
Zafer bayramı 1922 yılında 26 Ağustos‘ta başlayıp 30 Ağustos‘ta Dumlupınar‘da Mustafa Kemal’in başkomutanlığında zaferle sonuçlanan başkomutanlık meydan muharebesini anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi, daha sonra gerçekleşse de 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.
Tanrının Türk milletine armağanı olan mucizevi başkomutan Mustafa Kemal’in askeri dehası ile Türk ordusu 102 yıl önce bugün muhteşem bir zafere imza atmıştı.
Bozulan yunan ordusu darmadağın olmuş kaçıyordu. Başkomutan Mustafa Kemal düşmanın peşini bırakmadı” ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir ileri.’’
Bu emirle birlikte silahlar patladı, toplar kükredi, kılıçlar, süngüler saplandı.
Başkomutanın emriyle Çoşan Türk askeri düşmanın son direnişlerinide kırdıktan sonra önünde kaçan düşmanla birlikte İzmir’e girdi. (15 Eylül 1922)
Yunan ordusunun tüm ekonomisini para ve silah gücüyle İngiltere destekliyordu.
Atatürk’ün dehası ve Türk askerinin imanı, azmi ve cesareti karşısında İngilizlerin gelişmiş silahlarla kapladığı yunan ordusu canını kurtarmaktan başka bir şey düşünmeyen acınacak bir duruma düştü.
Yunan ordusu başkomutanı emrindeki subaylar, tüm karargahı silahlarıyla birlikte Türk askerlerine teslim oldu.
Yokluk ve imkansızlık içinde düşmanla savaşıp kazanan o kahramanlarımız bize bugünleri ve geleceğimizi armağan ettiler.
30 Ağustos ülkemizin kurtuluş tarihidir.
30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını birkezdaha minnet ve şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun.
İyi hafta sonları.