SON DAKİKA
SON DAKİKA


Emekliler Haftası ve Dünya Emekliler Günü
27.06.2020

Her yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 28 Haziran- 4 Temmuz tarihleri arası emekliler haftası ve 30 Haziran ise Dünya emekliler günü olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün emekliye ayrıldı 30 Haziran 1927 günü emekliler haftası olarak kutlanmaktadır. Hayatlarının en verimli ve dinamik Çağlarına devletine milletine hizmet ederek geçiren bilgi ve becerilerini kendisinden sonraki kuşaklara aktararak toplumun yaşam kalitesini arttıran emeklilerimizin emeklilik yaşamında refah içinde bir hayat sürmeleri en büyük temennimizdir.

Emeklilik haftası başlarken ülkemizde emekliler aşık sınırının çok altında hayatlarını idame ettirmektedirler. Her yıl yapılan maaş zamlarının enflasyonun çok altında olduğu bir ortamda emekliler haftasını ve Dünya emekliler gününü kutluyoruz. Yine Türkiye istatistik Kurumu’nun (TUIK)açıkladığı halkımızın gelir ve yaşam araştırmasında 14 milyon kişinin yoksulluk riski içerisinde bulunduğu belirtilmiştir. Nüfusun en fakir %10’nun milli gelirin %2.2’ne ,en zengin %10’luk kesimin ise toplam milli gelirin %39.9’ unu elde ettiği ,işi olan her 100 kişiden 43’nün kayıt dışı ve sigortasız çalıştığı ,100 gencimizin 21’nin işsiz olduğu ve buna rağmen her 100 kişiden 61’nin mutluyum dediği ve her 100 kişiden 71’nin gelecekten umutluyum dediği bir Türkiye’de emekliler haftasını ve Dünya emekliler gününü kutluyoruz.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen geleceğe umutla bakıyoruz ve bir gün mutlaka diğer ülkelerin emeklileri gibi dünya ülkelerine gezi turuna çıkacağımıza inanıyoruz.

Bu umut ve inançla çok değerli emeklilerimizin emekliler haftasını ve Dünya emekliler gününü kutluyor nice emekliler gününde buluşmak ümidiyle mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap