SON DAKİKA
SON DAKİKA


AK Parti Trabzon’da ‘2. Yomra’ vakası olur mu?
13.03.2024

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Trabzon’da seçim yarışı iyice kızıştı.

31 Mart’ta Trabzon’da büyük bir yarışa sahne olacak ilçelerden biri de Araklı.

Araklı’da belediye başkan adaylığı yarışında AK Parti’nin adayı Hüseyin Avni Çebi, Saadet Partisi’nin adayı Şakir Şahintaş, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Ahmet Küçük ve Bağımsız aday Yusuf Durmuş arasında çok ciddi bir rekabet var.

Ayrıca CHP’nin genç belediye başkan adayı Osman Dilber’i de yabana atmamak gerek.

Tıpkı diğer adaylar gibi Araklı’yı arşınlayan Dilber, samimiyeti, güler yüzü ve afaki olmayan projeleri ile hemşehrilerinin gönlünde yer edindi.

Keza Büyük Birlik Partisi’nin Belediye Başkan Adayı Adem Aydın da özellikle Karadere Vadisi’ndeki turizme yönelik projeleri ve ilçeye büyük zarar veren çöp tesisindeki kötü kokuyu bertaraf etmek için ortaya koyduğu kararlı duruşla ilçe halkını heyecanlandırdı.

Yani demem o ki bu yerel seçimlerde Araklı’da diğer seçimlerde olduğu gibi AK Parti’nin açık ara seçimi önde bitiremeyeceği kesin!

Bunun sebeplerine kısaca değinecek olursak, birincisi ilçede adayların çok olması oyların bölünmesine neden olacak.

İkincisi, İYİ Parti’nin aday çıkarmayıp Saadet Partisi’nin adayı Şakir Şahintaş’ı desteklemesi.

Ayrıca Şahintaş, ilçede sevilen, sayılan önemli bir şahsiyet… İYİ Parti’nin partilerine destek vermesi Şahintaş’ın elini daha da güçlendirdi.

Üçüncüsü, ilçede yıllarca belediye başkan adaylarının Çebi sülalesinden olması ilçe halkında bir bıkkınlığa neden olmuş!

İlçedeki bazı esnaf ve köylerdeki vatandaşlar bu durumdan rahatsız, artık bir değişim istiyorlar.

Dördüncüsü, Araklı’da yıllarca hep aynı sözlerin verilmesi ve yerine getirilmemesi.

Mesela ölümlü kazaların meydana geldiği ve ‘ölüm yolu’ olarak anılan Karadere Yolunun yıllardır bir türlü yapılmaması ilçe halkının tepkisini çekiyor.

Ek olarak ‘çöp değil, enerji üretecek’ denilen ancak yapıldığı günden itibaren etrafa kötü koku yayan çöp tesisiyle ilgili kötü kokuyu gidermek için herhangi bir çalışma yapılmaması da tepkilere neden oldu.

Bu yüzden bu yerel seçimlerde Trabzon’un en büyük üçüncü ilçesi Araklı’da bıçak sırtı bir seçim olacak dersek yanılmış olmayız.

Hem adaylar iddialı hem de ilçe halkı tepkili.

2019 yerel seçimlerinde Trabzon’un Yomra ilçesinde İYİ Parti’nin belediye başkan adayı Mustafa Bıyık’ın büyük bir sürprize imza atarak seçimi kazandığı gibi bu seçimlerde de Araklı’da da bir sürpriz yaşanır mı bekleyip göreceğiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap