SON DAKİKA
SON DAKİKA


Nerede o eski il başkanları?
11.10.2023

Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan Trabzon, bölgemizin en önemli illerinden biri.

Zor bir şehirdir Trabzon, hem coğrafi özellikleri açısından hem de kentte yaşayan insanımızın karakteristik özellikleri açısından.

Kentimizin insanı vatanperver, sevecen, misafirperver olduğu gibi aynı zamanda inatçı, asabi, asi, sabırsız, heyecanlı ve lider ruhlu olduğu da herkesin malumudur.

Yönetilmesi, ikna edilmesi zordur.

Konuyu şuraya bağlamak istiyorum, böyle bir kentte yöneticilik, siyaset yapmak epey zordur.

Tecrübe ve donanım ister.

Buradan yola çıkarak açıkça vurgulamak isterim ki özellikle son yıllarda ve şuanda Trabzon’da muhalif partilerin temsilcilerinde bir durgunluk, bir sessizlik var.

Bunun sebepleri yetersizlik, donanımsızlık, boşvermişlikten mi kaynaklanır bilinmez ama hakikat bu.

Kentte bu kadar sorun, eksiklik varken özellikle CHP ve İYİ Parti temsilcileri başta olmak üzere Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin temsilcilerinin suskunluğunu anlayamıyoruz.

Bu durum son zamanlarda kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.

Sormadan edemiyoruz, kentle ilgili sıkıntıları söz verilip de yapılamayanları sadece CHP ve İYİ Parti’nin meclis üyeleri mi gündeme getirecek?

Bu görev sadece onlara mı tevdi edilmiş.

Oysa eskiden böylemiydi…

Elbette hayır…

Örnek vermek gerekirse, özellikle gazetecilik yaptığım yaklaşık 10 yılı aşkın süre içerisinde kendi dönemimde ne il başkanlarına şahit olduk.

Kentin gündemini belirleyen il başkanlarına…

MHP’nin Cumhur İttifakı’na dahil olmadığı zamanlarda rahmetli Muammer Demeli’den tutun da CHP’den rahmetli Yavuz Karan’a kadar.

Yine CHP’den Turgay Güngör gibi isimler kentle ilgili her daim söyleyecek sözleri vardı.

Meslek büyüklerimizin övgüyle bahsettikleri yine CHP’den Cafer Hazaroğlu, MHP’den Muhammet Öztürk gibi isimler de var. İsimleri daha da çoğaltabiliriz. Unuttuğumuz isimler varsa affola!

Vurgulamak istediğim şu ki geçmiş yıllarda bu kentte güçlü bir muhalefet vardı; sorgulayan, eleştiren ve şehrin idarecilerine çözüm önerisine sunan tecrübeli, donanımlı, güçlü isimler.

Şimdi ise sadece seçim zamanlarında ortaya çıkarak birkaç açıklama yapan ya da esnaf ziyaretinde bulunan bir muhalefet… Ardından da kendi kabuğuna çekilen bir muhalefet!

Belki muhalif parti temsilcileri bize katılmayabilir acı ama gerçek bu!

 

BAK ZORLU BİR GÖREVE SOYUNDU!

 

Tam da bu noktada CHP Trabzon’un yeni il başkanı belli oldu.

Oktay Söğüt ve Mustafa Erdi Çakır ile yarışan Mustafa Bak, zorlu yarıştan galip ayrıldı.

Sayın Bak’a hayırlı olsun diyoruz.

Lakin Başkan Bak’ta farkındadır ki çok zorlu bir görev onu bekliyor.

Sayın Bak, sadece parti içi meseleler uğraşmayacak bir yandan birlik beraberliği sağlamak adına küskün partilileri barıştırırken bir yandan da yerel seçimlere hazırlanacak.

En önemlisi de yukarıda da belirttiğimiz gibi son yıllarda muhalefetin boşluğunu doldurması omuzlarının üzerinde.

Eğer sırça köşkünden siyaset yapıp tabiri caizse kentle ilgili sorunlarla ilgili çok da ‘etliye sütlüye karışmazsa’ Trabzon’da partisine çok fazla bir ivme kazandıracağı hayalcilikten öteye geçmez!

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap