SON DAKİKA
SON DAKİKA


3 puan daha önemli
7.04.2021

Herhalde sezonun en iyi ilk devre performanslarından birini izledik. Trabzonspor, maçın başında gol yemesine rağmen, ilk devrenin tamamını rakip ceza alanında geçirdi. Hem kanat hem de ortadan etkili ataklar yaptılar.

Yunus Mallı’nın olmadığı Flavio’nun olduğu orta saha farkı. Hedef takımında Flavio da zorlanır ama Kayseri gibi ekiplerle oynarken önde baskılı oynamak zorundasın.

Trabzonspor baskılı oyununun karşılığını çok güzel bir golle aldı. Bakasetas çok güzel vurdu diye de bakabilirsiniz ama Nwakaeme’nin pasını göz ardı etmeyin.

İkinci yarıya rakip Kayseri ön alanda basarak başlasa da, Trabzonspor hemen orta sahayı kontrolüne aldı. Nwkaeme ve Ekuban’ın kanat ataklarına arkalarında oynayan Marlon ve Hüseyin de destek verdi. Yalnız ikisi de çağdaş bek oyuncuları tarifine uymuyor maalesef. 

Bir parantez de Dijaniny’e açmak lazım. Gezen forvetleri taraftar sever. İşte sadece sever. Trabzonspor’un net bir forveti olmadığı sürece, taraftarının ümitlerini, hayallerini boşa çıkarmaya devam edecek.

Trabzonspor’un iyi görüntüsü vermesinde Flavio-Bakasetas ikilisinin payı vardı. Yunus’u oyuna girmesi Trabzonspor’a artısı yok, tam tersi eksisi var.

Kayserispor, Muğdat ve yılların eskitemediği İlhan ile Trabzonspor kalesinde gol bulabiliyorsa ve de pozisyonlar üretebiliyorsa onlar adına büyük başarı. Kendi sahanda zayıf bir süper lig ekibine karşı 1 puan değil, 3 puan alacaksın. Evet iyi oynadı diye tebrik ederken, sonucu alamadı diye de eleştireceğiz. Devre arası net bir santrafor almak yerine orta sahaya Yunus’u alan yönetim eleştiriyi hak ediyor. Bir de maçı döndürmek için Yunus’u oyuna alan Abdullah hocayı!

Kayserispor’u ve özellikle kalecisinin olağanüstü bir performansı olduğunu söylememiz lazım. Uğur Demirok ve kalecisiyle 1 puan aldılar da diyebiliriz. Trabzon deplasmanından 1 puan onlar için 3 puan gibi.

En çok şut, rakip ceza alanına atak girişimi ve totalde güzel oyun olsa da Trabzonspor kazanmayı bilmeliydi. Oyunu güzel gösteren, oyunun kendisi kadar galibiyettir de.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap