SON DAKİKA
SON DAKİKA


Küme Düşmenin Kaldırılması Şikeyi Tetikler
22.05.2020

Karadeniz’in görüşüne başvurduğu isimler, böyle bir durumda özellikle ligin altında olan ve iddiası kalmayan takımların maçlara gereken önemi vermeyeceğini dile getirdi. Uzmanlar büyük bir tehlikeye de dikkat çekti: Bu durumdaki kulüpler en zayıf kadrolarıyla sahaya çıkacak. ‘Nasıl olsa küme düşmek yok, maçı verelim gitsin’ düşüncesi içinde olacak.

Ligden düşmenin kaldırılmasını isteyen 7 kulüp olduğunu söyleniyor. Bu takımların tutumu şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek. Örneğin; ikinci sırada bulunan Başakşehir’in kalan 8 maçının 6’sı küme düşme hattında olan kulüplerle. Sivasspor 5 maçını bu takımlarla yapacak. Eğer küme düşme kaldırılırsa bu ciddi bir suistimale yol açacak ve şikeyi tetikleyecek


OTORİTELER NE DEDİ?

Hayrettin Hacısalihoğlu:

İŞ OLSUN DİYE OYNAYACAKLAR

“KÜME düşme potasında olan takım çıkıp iş olsun diye oynayacak. Ya da nasıl olsa küme düşme yok deyip verelim maçı verecek. O zaman şike yapacak. O zaman şampiyonluğu da kaldır. Şuandaki durumu ile lig devam edecek diyorsunuz, küme düşme olmasın istiyorsunuz. Şuandaki durumu ile ligi tescil et o zaman. Zaten bundan sonra ne yapılırsa yapılsın, bu lig çok insanların gönlüne oturmayacak. Ligler oynanırken, farklı kararlar alınabiliyor bizim ülkemizde. Valla burası Türkiye, her şey olabilir”


Celil Hekimoğlu:

LİGİ OYNATIYORSAN KÜME DE DÜŞÜRECEKSİN

“KÜME düşme potasında olan takımların her birinde en az 10’ar tane yabancı oyuncu var. Bu oyuncuların hepsi gitme yollarını, kulüp de para vermemek adına gönderme yollarını arar. Ayrıca takımların bir hedefi olmayacak. Bu sefer de sahada çok fazla mücadele etmeyecekler. Saçma sapan bir karar olacak. Bu adaletsizlik olur. Haksızlık olur. Küme düşmenin olmadığı bir ligde üsteki saydığım nedenlerden dolayı ister istemez şikeye davetiye çıkarılabilir. Biz küme düşmenin kalkmasını istemiyoruz. Ya ligleri tescil edip Trabzonspor şampiyon ve küme düşme yok diyeceksin, ya da ligi oynatıyorsan küme düşme de olması gerekir”


Mehmet Demirkol:

DÜŞMENİN KALKMASI 9 TAKIMI TATİLE ÇIKARIR

“ŞAMPİYONLUK adayı ile birisi 20’inci haftada oynadı puan aldı. Şimdi 28’inci haftada küme düşmedeki takım zirvede oynayacağı takıma karşı takım bulamayabilir sahaya çıkarmaya. Yabancı oyuncuları gönderebilir. Maaşlarını ödememek için sözleşmesini fesheder. Genç takım ile çıkılır. O zaman 3-4 takım için ligi oynamanın manası yok. Bütün rekabeti bozar. Olmaz öyle şey. Küme düşmenin kalkması demek 9 takımın oyuncularının tatile çıkması demek. Böyle bir karar alınamaz.”


Serkan Balcı:

TEK AMAÇ PARAYI ALMAK

“KÜME düşme olmayacaksa neden şampiyonluk için oynanıyor. Maçlar gazozuna olur. Küme düşme takımları kendini garantiye almak için öneride bulundular. Aslında bakarsanız burada amaç para. TFF ve kulüpler, Beın sportstan para almak için ligleri bir şekilde oynatacak. Paf takımla bile oynanacak. Kim düştü kim şampiyon oldu bu saatten sonra önemli değil”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap