SON DAKİKA
SON DAKİKA


Birinci olduğumuz listeye bakın!
15.12.2020

Merhabalar. Ülke gündemi oldukça hareketli. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri devam ederken her kürsüye gelenin yaptığı konuşmayla yeni şeyler öğreniyoruz. Keşke birbirlerini aşağı çekmek adına değil de vatandaşa şeffaf bir yönetim sunmak adına paylaşsalardı bu bilgileri ama öyle olmadı. Bizi temsil etmeleri için Meclis’e gönderdiklerimiz kavga edip dursun, biz de bu kavgalar esnasında ortaya çıkan gerçekleri konuşalım.

Öğrendiğimde çok şaşırdım. Ortaya çıkan gerçeklerden biri, nüfusuna göre yurt dışına en fazla servet kaçıran ülkelerden biri de bizmişiz. İnsanın kuru iftira diyesi geliyor ama araştırma sonucu TBMM kürsüsünde paylaşılınca da iftiradır da diyemedim.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu bütçe görüşmelerinde TBMM kürsüsünde şunları kaydetti: “Wealth Fund araştırmasına göre 2016 yılından 2019'a kadar Türkiye'den 1 milyon dolar ve üzeri meblağda 17.100 hesap yurtdışına çıkarılmış. Dünyada nüfusuna göre en fazla yurtdışına servet kaçırılan ülke Türkiye şu anda.” Kuşoğlu, Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek'in yurtdışında Türk vatandaşlarına ait 130 milyar dolar bulunduğu açıklamasını da hatırlattı.

Anlaşılan o ki birilerinin kaçırabileceği servetleri var, var ki servet kaçırmada dünya birincisi olmuşuz. Bir insan vatanından neden servetini kaçırır? Vatandaş yastık altı dolarını bozdurup ülkenin ekonomisine nefes olmaya çalışırken servet sahipleri nelerini bozduruyor?

Kimileri servetini bu ülkeden başka ülkeye kaçıradursun benim garibanım da yokluk canına tak ettiği için öteki dünyaya kaçmak istesin...

Hatırlar mısınız? İşsizliğe dayanamayan Adem Yarıcı, Antakya'da Hatay Valiliği binası önüne gelerek "Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?" diyerek kendini yaktı ve hastane yolunda hayatını kaybetti.

Yahu servetini kaçıranlar sağa sola döktüklerini Baba Adem gibi nice garibanı istihdam etmek için bu ülkede bir şey yapsaydı ne bizlerin yüreği bu kadar sızlardı ne de servet kaçırma listelerinde birinci olurduk.

Mekanın cennet olsun Baba Adem.


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap