SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bugün değilse ne zaman?
19.05.2021

Merhabalar. İsrail’in terör saldırıları sonucu Filistin’in yardım çığlıklarına susanlar tarihte kara bir leke olarak yerini alacak. Gözler kör, kulaklar sağır, diller tutulmuşsa vatandaş; sosyal medyalarda, böyle köşe yazılarında, dost meclislerinde istediği kadar Filistin’i kurtarsın gerçekte yaşanan zulüm değişmiyor. Yetkileri ve etkileri olanların insanlık adına devreye girmeleri ve bu terör saldırılarını sonlandırmaları gerekiyor. Bu öylesine bir terör saldırısı değil. Faili belli. Yaşanan vahşeti hangi terör grubu sahiplenecek diye açıklama da beklemiyoruz. Masum çocukların, gözleri önünde evlatları ölen anne babaların, başı secdedeyken ölümle burun buruna gelen dedelerin, ninelerin ahı tutar dünyayı.

Vahşetini artıran İsrail’e dur denmezse yarın sıra başka vahşetlere gelir. Vebali de faturası da ağır olur. Siyaset masada olur; sokakta bisikletine binen çocuğun başına bombalar yağdırarak siyaset olmaz. Bu zaten siyaset değil vahşettir, terör saldırısıdır, insanlık suçudur. Sadece yapanın değil susanın da suça ortak olduğu bir gerçektir. O nedenle soruyorum, bugün değilse ne zaman yumruğumuzu masaya vuracağız?

***

Böyle ciddi bir meselenin dışında benim güzel ülkemde neler oluyor; iktidar yeni anayasa türküsü söylüyor, muhalefet erken seçim türküsü söylüyor, soyguncu dağı taşı paraya çeviriyor ya da vurgunu yapıp başka ülkede türküsünü söylüyor, esnaf ve emekli türküden ziyade acıklı bir uzun hava tutturmuş için için okuyor, ülkenin umudu Z kuşağı desen tiktoklar da çetin bir mücadelenin içinde… Yani velhasılı kelam herkes sanatını icra ediyor.

Sanat demişken "La Casa De Papel'in Türkiye versiyonu geliyor" diye bir haber gördüm. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu film ekibini uyarmış. ‘Yalnız, bu ülkede o çoktan çekildi. Öyle dizi falan değil, kısa film yaptılar. Duvardan değil, arka kapıdan girdiler’ demiş. Doğru da demiş, tekrara düşmesinler, senaryoyu revize etsinler. İzlediğimiz filmi niye bir daha izleyelim ki?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap