SON DAKİKA
SON DAKİKA


İş Çığırından Çıkmasın!
8.09.2021

Merhabalar. Bir dönem yaşanan şiddet olaylarında farkındalık yaratmak ve bu bağlamda sağlıklı bir bilinç oluşturmak için toplum olarak çeşitli etkinlikler yaptık. Neden? İçimizdeki çürük yumurtaları ayıklamak, topluma kazandırabildiklerimizi kazandırmak için. Başarılı olabildik mi? Gelinen noktada pek sanmıyorum. Artık şiddeti bir kenara bırakın, artan cinayetler korkunç bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Toplumun yükselen öfke patlamaları kontrolsüz ilerliyor. Bu işin artık bir yaş sınırı da yok.

14 yaşındaki çocuk fındık toplamamak için annesini, anneannesini, ağabeyini öldürdü… Öfkesini kontrol edemeyen 36 yaşındaki bir baba 3 kızını öldürdü… 16 yaşındaki yeğeniyle evlenemeyen 40 yaşındaki bir zihni bozuk yeğenini öldürdü… İntihar etti denilip ölü bulunan kadınların sayısı azımsanamayacak kadar çok… Örnekler o kadar fazla ki ve bunların hepsi yıllar içinde değil şunun şurasında 10 gün içinde olan cinayetler.

Kadına yönelik şiddet son bulsun diye sokağa çıktığımız kadınlarımızın çoğu hayatta değil artık. Şiddeti konuşurken iş çığırından çıktı, cinayete döndü. Geride koskoca acı ve yarım kalan hayaller kaldı.

Peki ama neden? Bir insanı hayattan koparmak bu kadar kolay mı? Bir insan böyle bir şeye nasıl cesaret edebilir? Ölüm nasıl bu kadar basite indirgenebilir? Lütfen bir durup düşünün. Ben kimim ki birisinin yaşam hakkı benim elimde olsun?

Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, artan maliyetler, gelirin az giderin çok olması, eğitim masrafları, mutfağa düşen ateş, elektriğe, doğal gaza, suya gelen zamlar, temel gıdaların fiyatının borsa gibi her an değişiklik göstermesi, üreticinin emeğinin karşılığını alamaması gibi yaşam kalitesini düşüren birçok etmen sizleri karanlığa itse de mücadeleden vazgeçmeyin. Daha güzel yarınlar için umut edin. Çareyi şiddette, birinin canını almakta aramayın.

Toplum olarak güzel günlere açız, iyiliklere hasretiz. Yaşanan onca olumsuzluğa rağmen kendi kendimizi tedavi edebiliriz. Lütfen biraz daha sağduyu, biraz daha anlayış, sonra ‘eyvah’ para etmiyor.

Jean Paul Sartre demiş ki: “İnsanın özgürlüğü kendisine yapılanlara karşı takındığı tavırda gizlidir.”

Yahu özgür olmaktan daha güzel ne var?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap