SON DAKİKA
SON DAKİKA


Makamını al geriye hiç kalır!
6.10.2021

Merhabalar. Son günlerde sıkça polis intiharları duyar olduk. Sebebi nedir, bilinmez ama aile yakınlarının iddiaları genelde mobbing uygulandığı üzerine. Asayişin sağlanması ülkenin selameti açısından son derece önemli fakat bu asayişi sağlayanların ruh sağlığı çok daha önemli. Güvenlik güçleri ne kadar adil insanlarla çalışırsa bu da toplumla kurdukları iletişime yansır. Güce tapan ya da rozetinden güç alan bireyler olmazlar böylece süreç çok daha sağlıklı yürür. Emniyet personelinin orantısız güç uygulayarak vatandaşı ezdiğine de şahit olduk, makamı ve güç sahibi olanların da güvenlik personelini oradan oraya sürdürdüğüne şahit olduk. Burada şöyle bir parantez açmak isterim, bana göre zaten ülkenin en büyük sorunu gücü olanın gücü yettiğini ezmesi.

Tam bir güç zehirlenmesi. Hal böyle olunca toplumda nefret tohumları otomatik ekilmiş oluyor. Adalet yoksa kontrol de yok vesselam. Bir yerden başlamak gerekiyor, lütfen adil olun ve gücünüzü insanları ezmek için kullanmayan, sorunları aşırmak için kullanın. İnanın hem kendi sağlığınız için hem de toplumun sağlığı için bu elzem bir adım. Gel gelelim asıl meseleye…

Mersin Valiliği, hakaret yüzünden intihar ettiği iddia edilen polisin babasının beyanları üzerine 27 Eylül'de inceleme başlatıldığını açıkladı. İntihar eden Nagehan Ekiz'in babası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Kızıma AK Parti Mezitli İlçe Başkanlığı'nda hakaret edildi, o da bunları hazmedemedi" ifadelerini kullanmıştı.” İşte haber bu. Oh ne ala memleket! Aldım arkama partiyi, makamım da var, istediğime istediğimi yaparım. Egomu da tatmin ederim. Kimse de bana bir şey yapamaz… Ne kadar hastalıklı ve ne kadar aciz bir zihniyet!

Gencecik bir insanın ölümüne sebep olmuşsun ya da onu ekmeğinden etmişsin, önemli mi! Yeter ki egon tatmin olsun! İşte böyle insanlar hayatta hiçbir şey olamamış, zavallılardır. Alın elinden makamını bakın geriye koca bir hiç kalır. Bu hiç şaşmaz. Hz. Ali, “Öyle bir devir gelecek ki, mal cimrilerin, kılıç korkakların ve kalem cahillerin elinde olacak” demiş. Günümüzde hak etmeyenin hak etmediklerine sahip olması kadar tehlikeli bir şey yok.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap