SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mevzuyu Yanlış Anlamışsınız
29.06.2020
Merhabalar. Bugünkü köşe yazımda sizlere belediye meclis üyelerinden bahsetmek istiyorum. 7 yıldır hem Büyükşehir hem Ortahisar Belediye Meclisini takip etmekteyim. Meclis Üyeleri sıralarında oturanlar değişti fakat kadrolu meclisi takip eden basın mensupları değişmedi. Hangi maddeden haber çıkar, kim gündem dışı konuşur ya da kim söz aldığında haber olur biliriz. Hatta bazı meclis üyelerinden daha çok mevzuat ve meclis adabı da biliriz. Mesela mecliste telefonla oyun oynamaz, sosyal medyada vakit geçirmeyiz. Gündemi takip eder, not alırız.

7 yılda gördük ki şehir adına kadrolu olarak konuşan ve değişmeyen 2 tane meclis üyemiz var. Özlediğimiz fakat şu an meclis üyesi olmayanlarda var. İşte bu isimlerden biri Ayşe Kabadayı. MHP sıralarından mecliste yerini almıştı. Şimdi yok, keşke olsaydın be Ayşe Abla. Olsaydın da bazılarına meclisin lüks marka çantalarla boy gösterme yeri olmadığını, güçlü bir kadın temsiliyeti nasıl olur, şehir için nasıl mücadele edilir, maddeler nasıl sorgulanır, söz nasıl alınır gösterseydin. Hafızamdasın Ayşe Abla; mütevazı giyiminle, gösterişten uzak çantalarınla ama en önemlisi imardan gelen gündem maddelerine haklı ve isyankar çıkışlarınla aklımdasın.

Belediye Meclislerinde Ayşe Kabadayı gibi güçlü kadın temsiliyeti görmek istiyorum. O keza TBMM’de de. Kişisel hırs ve egolardan arınmış, donanımlı, alt yapısı kuvvetli, ağdalı edebi dilden uzak, sadece işini yapan, nefsine yenik düşmeyen, makama güç veren kadın vekiller görmek istiyorum. İşimiz edebiyat olsaydı işimiz dünya markası çantalar olsaydı inanın oturduğunuz koltukları sonuna kadar hak ediyor olurdunuz. Gel gelelim konu o iş değil, iş ülke meselesi. Anlıyor musunuz?

TBMM ve Avrupa Parlamentosu'nda ilk kadın sosyalist Türk milletvekili; Behice Boran. İdeolojisinden değil inandıkları uğruna güçlü mücadelesinden söz etmek gerekir.

“Kişiler hakkında nasıl mı karar vereceksin? Hayatlarına bakarak. Bir insan, yaşadığı hayatın insanıdır. Doğru bulduğumuz fikirleri öyle benimsemiş, öyle içimize sindirmiş olmalıyız ki, bunlar davranışlarımızı biz farkında olmadan dahi etkilemeli, tayin etmeli, yönetmelidir.” Behice Boran.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap