SON DAKİKA
SON DAKİKA


Militanlar ve Vekiller
22.12.2021

Merhabalar. Kavgasıyla, gürültüsüyle, tarihi konuşmalarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri sona erdi. Bir kez daha gördük ki vekiller ‘militanlar ve milletin vekili olmak üzere’ net bir şekilde ikiye ayrılıyor. Militanlar konuşurken ‘Stand Up Show’ izleyip gülüyoruz. Milletin vekili konuşurken ‘Acı Gerçekleri’ dinleyip hüzünleniyoruz.

Günlük hayatta bir konuşma ritüeli vardır. Bir insan ciddi bir mevzu anlatıyordur, derinlikleriyle dinlenmesi ve üzerine kafa yorulması gereken bir mevzudur. Onu dinleyen kişi ise mevzuya hakim olamayacak kadar yetersiz ve donanımsız olduğu için ciddiyetten uzak ‘He he evet bende dünya barışı istiyorum, pandalar ölmesin, buzullar erimesin’ der. Evet dünya barışı önemli. Pandalar ölmesin, buzullar erimesin, küresel ısınmaya hep birlikte bilinçlenerek meydan okuyalım. Fakat mevzuya dönecek olursak cevabın ve temennilerin konuyla hiç ama hiç alakası yoktur.

İşte bizim Meclisimizde böyle konuşmalara sahne oluyor. Vekilin biri çıkıp diyor ki ‘mutfak yangın yeri, faturalar katlanıyor, dolar uçuyor, benzin kronometre gibi artıyor, halk ekmeğin önünde kuyruğun sonu yok, çöpten yemek toplayanların sayısı arttı, zeytinyağını tutamıyoruz, tuvalet kağıdı lüks oldu’ deyip ekonomik gidişata dikkat çekiyor. Başka bir vekil de çıkıp diyor ki ‘Bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, bu milleti bölemeyeceksiniz!’

Şimdi kim bayrak insin dedi, kim ezan sussun dedi, kim vatanı bölelim dedi? Kel alaka demagojik manipüle ve provokatif bir cevap. Çünkü bayrak, ezan, vatan bu milletin en hassas olduğu konudur. Karşı tarafın haklı söylemini ancak ve ancak provoke ederek bastırabilirim mantığıdır bu. Bu da bir zeka örneğidir ama apaçık provokasyondur ve etikten uzaktır.

Gelelim Trabzon’un muhalefet milletvekillerine. Çıkıyorlar kürsüye vay efendim Trabzon’a verilen sözler unutulmuş. Yahu sözler tutulmak için mi verildi! Yatırım adasının, şehir hastanesinin, güney çevre yolunun, hafif raylı sistemin, demiryolunun, 5 bin kişiyi istihdam etmeyi vaat eden Çamburnu Tersanesinin iktidarla ne alakası var!

Bu projeleri annem ve arkadaşları çeyrek gününde topladıkları altınlarla yapacaktır.

Bakın diğer milletvekillerimize kürsüye çıkıyorlar ‘padişahım çok yaşa, muhalefet tu kaka’ deyip iniyorlar. Hiç Trabzon gibi bir dertleri var mı? Yok. Ey muhalefet size ne oluyor, bir kendinize gelin, ayıptır ya!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap