SON DAKİKA
SON DAKİKA


Onlar omuz omuza çalıştılar!
8.12.2021

Merhabalar. Hükümetin sağlık personelini ayrıştıran son zam düzenlemesi tepki çekti. Zaten nasıl çekmesin ki! Ebe ve hemşirelerin de aralarında bulunduğu sağlık emekçilerinin zam dışı bırakıldıkları düzenleme, salgın boyunca can siperane çalışanları hayal kırıklığına uğrattı. Çalışma barışını temelinden sarstı. Bugüne kadar omuz omuza çalışan doktorlar ile sağlık personelini karşı karşıya getirdi. Ve şaka gibi bunu ülkede huzuru tesis etmekle mükellef devlet yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, Meclis’te görüşülen torba yasaya ek bir madde koyduklarını belirterek “Doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız” dedi.

Velhasılıkelam mantığın devre dışı kaldığı düzenleme gelen tepkiler nedeniyle ertelendi. Ama bir kere ortam gerildi. Çalışma arkadaşına sahip çıkan doktorda var, ‘Madem öyle bundan sonra personelde muayene sırası alacak’ diye sosyal medya paylaşımı yapan doktor da var. Eylemler ise peş peşe sıralanıyor. Bunca emek varken, süreci bu kadar omuz omuza idare etmiş sağlık ordusu varken adaletsiz bir düzenleme ile nifak tohumlara ekmek neyin işgüzarlığı? Şimdi bunu vatandaşın biri yapsa diyelim ki özel sektörde bir işveren yapsa ‘provokatör’ dersiniz. Şimdi soruyorum canım devletime; yakıştı mı aynı teri dökmüş çalışanları ayrıştırmak?

Biz neden adalet engelliyiz? Biz neden eşitliğe antipati duyuyoruz? Biz neden empati yapamıyoruz? Biz neden bizden olmayanı dışlıyoruz? Biz neden emekçinin hakkını vermekte elimizi korkak alıştırıyoruz? Anlamak için soruyorum. Topyekun rehabilite olmamız gerekiyor anlaşılan. Biz bu değiliz çünkü.

Ne demiş büyüklerimiz; ‘Biri yer biri bakar, kıyamet bundan kopar.’ Bu ülkenin çalışanları arasındaki çalışma huzuruna gölge düşürmeyin. Onlar koskoca sağlık ordusu, salgın sürecinde ebesiyle, hemşiresiyle, doktoruyla, sekreteriyle, danışmasıyla, personeliyle, ekibiyle sırt sırta çalıştılar. Birlikte ter döktüler. Birlikte başardılar. Birlikte sevindiler. Birlikte üzüldüler. Yapmayın Allah aşkına. Onlar siyaset arenasının piyonu değiller. Onlar bu ülkenin aydınlık yüzü, sağlıklı nesillerin var oluş sebebi.

Hadi sevgili büyüklerim vefa borcumuzu öyle bir ödeyelim ki sağlık ordusu yan yana bizi alkışlasın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap