SON DAKİKA
SON DAKİKA


Parti kursalar,meclis'e girerler!
10.11.2021

Merhabalar. Ülkemizde gün geçtikçe artan üniversite sayısına karşılık aynı paralellikle artan işsizliği görmemek olmaz. Eğitim bir ülkeyi ayakta tutan en temel unsurken içeriğinin boşaltılması en büyük haksızlıktır. Eğitimin niteliği, niceliği bir ülkenin istikbali açısından çokça önemlidir. Ülkemizde pandemi süreci ile sekteye uğrayan eğitim öncesinde de sürekli değişen müfredat nedeniyle ağır yara almıştı. Atanamayan öğretmenlerimiz de cabası.

Üniversite sayısının çokluğu bir gelişmişlik göstergesi midir? Yoksa üniversite bitince işsiz dolaşan gençlerimiz istihdam odaklı yatırımın olmayışının göstergesi mi? Her ili geçtik her mahalleye bir üniversite mantığı artık çığırından çıkmıştır. Bu kadar kolay mı? Ülkemizde bu kadar kalifiye akademisyen var mı? Sonra işte haberlerde görüyoruz, okuyoruz sahte diplomayla akademisyenlik yapanları. Bu kadar çok üniversitenin varlığı kendi içinde krizi fırsata çevirenleri de elbet yaratır.

Üniversite demek kalifiye mezun yetiştirmek demektir. Onlarca açılan iletişim fakültelerinden eline hiç fotoğraf makinesi almadan mezun olan yüzlerce öğrenci var. Gençler üniversiteden kalifiye mezun olamıyor, işveren kalifiye eleman isteyip yeniden yetiştirmek istemiyor. Ne olacak bu girdap? Yazık günah değil mi bu gençlere? Diplomalı işsizler ordusu olarak parti kursalar birçok siyasi partiden daha çok oy alır, Meclis’e girerler. Üniversiteye gidip hiç profesör görmemiş gençler var. Gençleri bırak bazı üniversitelerin bölümlerinde profesör zaten hiç yok. Böyle olur mu?

Eğitimde kalite gelecektir, istikbaldir, üretimdir, gelişmişliktir, aydınlıktır… İçine kalifiye akademisyen yerleştiremeyeceğiniz, okul bittiğinde tam teşekkürlü genç yetiştiremeyeceğiniz mahalle üniversiteleri açmaktan vazgeçin. Bu iyilik değil, bu yatırım değil, bu seçim vaadi hiç değil. Bu sadece işsizler ordusuna yeni bir genç daha katan uyduruk bir sistem.

Ne demiş Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, “Mülkiyelilere söyleyiniz ki şimdiye kadar yaptıkları temiz Türklüğe layık işlerine karşı, kendilerine minnetle mütehassısım. Benim Türk milletine, Türk Cumhuriyetine, Türk İstikbaline ait ödevlerim bitmemiştir. Siz onları tamamlayacaksınız. Yüksel Türk, senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.”

Ve sözüm o ki yükselmek için eğitim şart…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap