SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tehlike vadettiklerinizde
22.12.2020
Merhabalar. Geçmişten günümüze hükümet kuran siyasi partiler, bir şekilde iktidarlarını arkalarına aldıkları güç sahibi zümrelerle perçinlemişlerdir. Bu zümrelere ister cemaat deyin, ister tarikat deyin, ister ideolojik birliktelikler deyin, ister istihdamı elinde tutan güç sahipleri deyin. Sonuç itibarıyla söz sahibi oldukları tebaayı, hangi siyasi partinin iktidar olacağı yönünde yönlendiren bir güçten bahsediyoruz. Tabii ki bu birliktelikler ve beraberindeki paslaşmalar gayet normal. 

En yalın haliyle mahalleye muhtar olmak isterken bile mahalledeki en nüfuslu aileden propaganda yapmaya başlarsınız. O büyük aile size blok oy kullanırsa kazanmayı garanti görürsünüz.
Peki tehlike işin neresinde? Tehlike seçildikten sonra zaferinize karşılık vadettiklerinizde. Yıllarca hükümet içinde yer alan siyasi partilerden şunu duyduk; ‘Devlet içine yuvalanan gruplar.’ Ne yapıyor bu gruplar? Vallahi ne yalan söyleyeyim darbe yapanını gördük, ülkesini satanı gördük, sırtını terör örgütlerine dayayanı gördük, istihbaratını açık edeni gördük, liyakatsiz atamaları gördük. Gördük babam gördük. Ne için gördük bunları, iktidarını sağlamlaştırmak adına olmadık zümrelerin meşrulaşması sonucu gördük.

Biraz daha açık ifade etmek gerekirse geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘FETÖ gider PEKÖ gelir’ diyerek ‘Pelikancılara’ dikkat çekmişti. Yani illa bir zümre arka planda rol oynar, görev alır, ceremesini vatandaş çeker.

Yazar Aydın Tonga ‘Türkiye’de şirketleşen tarikat ve cemaatler’ başlığıyla kaleme almış olduğu yazıda; iktidar olmak isteyenlerin iktidar olduktan sonra destek aldıkları zümrelerin önlerini nasıl güzel açtığını anlatır mesela.
Ya da Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun kaleme aldığı Metastaz adlı kitaplarında siyasilerin Menzilcilerin kapısını ne denli aşındırdıklarını okuyabilirsiniz.
Ya da Cihan Tuğal’ın ‘Pasif Devrim’ adlı kitabında şu özet satırları okuyabilirsiniz: “Hegemonyanın kontrol ettiği tüm zeminin o hareket tarafından yavaş yavaş fethedilmesi gerekir; sivil toplum ile siyasal toplumun bağlarını koparıp, sonra bunları yeniden birleştirmesi gerekir. Ancak o zaman devleti ele geçirecek ve projesini gerçeğe dönüştürebilecektir.”

Velhasılıkelam illa arkanıza birisini alacaksanız sadece insana yaraşır bir hayat beklentisiyle size oy veren ama hiçbir yere tabi olmayıp gönülden vatanına milletine tabi olan vatandaşı arkanıza alın. Zira diğer türlüsü tecrübeyle sabit olsa gerek sonra çok tehlikeli boyutlara ulaşıyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap