SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vicdanında Ar Kalmamış Utanır Damar Kalmamış…
25.08.2021

Merhabalar. Yangınlarla yandık kavrulduk, sellerle her bir yana savrulduk. Acı üstüne acı yaşadık. Şimdi yanan ormanlar yeşere dursun, selin yıkıp geçtiği enkazlar temizlenedursun, biz bu işte eksiği gediği olup olmayanlara bakalım. Siyasi parti liderleri yangın bölgesine gidiyor, vatandaşı dinliyor. Vatandaşın iddiaları vahim. ‘Yangın evlere gelmeden müdahale etmeyin talimatı verildi.’ Bunu iddia eden  bir yangınzede. Bu iddianın gerçeklik payı varsa hakikaten nasıl bir vicdana sahipsiniz. Yanan evinin önünde döşekte yatan nineyi de mi görmedi gözleriniz? Yanan sadece ev midir, orman mıdır yoksa o evlerde o ormanlarda koca bir ömrü geçirmiş yaşanmışlıklar mıdır? Ama ne de olsa TOKİ yenisini yapar? Yenisi eskisi kadar kıymetli mi olur, ona da siz karar verin!

Kastamonu’da selde yıkılan çoluk çocuk onca insana mezar olan Ölçer Apartmanı’nın müteahhidi yakalandı. İfadesi alınan müteahhide sorguda, "Ölçer'in selden aşırı zarar görmesinin temel sebebi nedir? Rüya Apartmanı hasar görmemişken, apartmana yakın olan Ölçer, neden yıkılmıştır?" sorusu yöneltildi.

Müteahhit ise, “Sel binanın temelinin altını oydu. Binanın temeli radya (düz taban yüzey) olduğundan az bir kısmı oyulduğunda tamamı göçer. Rüya'nın arka kısmı kayalık, ön kısmının bir miktarı çay malzemesidir. Zemin etütçü bir kat daha inilmesi gerektiğini söyledi. Ölçer için herhangi bir tavsiyede bulunulmadı. Yapıyı yaparken, kimse 'Buraya yapı yapmanız uygun değil' demedi” ifadelerini kullandı.

Sen de haklısın müteahhit bey, parayı cebine koyarken sıkıntı yok, bina çökünce ‘bana kimse demedi’ de. Senin dediğin gibi olsun, peki madem sana ‘Hayır bina yapamazsın burası dere yatağı’ deselerdi ne yapacaktın? Ben söyleyeyim, bulacaktın adamını, verecektin bir derneğe, cemaate ya da vakfa yardım paranı, alacaktın iznini. Senin nezdinde işin raconunu paylaşıyorum. Bu işlerin böyle yürüdüğünü sağır sultan bile biliyor. Herkes kılıfına uyduruyor, zenginin cebi, yetkilisinin cebi böyle doluyor, garibim de cebini doldurduklarının hizmetleri neticesinde ölüyor.

Bilmem hatırlar mısınız? Kaş’taki Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin kamyon kum çalınırken tutanak tutmak isteyen ve engellenen muhafaza memuru Umut Utku, ikinci kez görevinden alındı. İşin içinde kaymakamdan tutunda AK Parti ilçe yöneticisinin engel olduğuna dair adı geçen isimler hayrete düşürüyor. Reza Zarrab’ın kaçak işlerinin açığa çıkmasına sebep olan Memur Teoman da bu ülkede kahraman ilan edilmemişti zaten. Dilleri varsa ‘hain’ ilan edecekler; kamu malına, milletin parasına, tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıktıkları için.

Velhasılıkelam işini iyi yapıyorsan, haktan yanaysan, çalıp çırpmıyorsan, racona uymuyorsan sıkıntı büyük aman dikkat diyeyim.

Güzel bir Ankara Havasıyla bitiriyorum yazımı…

Vicdanında ar kalmamış

Utanır damar kalmamış

Nasıl olsa soran yoktur

Vur garibin kesesinden

Ha babam ha ha ha

De babam ha ha ha

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap