A+ A-
Yorum
10

Herkes akıl tutulması yaşıyor!

Yayın Tarihi: 25.09.2024 - 09:10

İnsanın inanası gelmiyor. Bir takım hem de adı üstünde Trabzonspor nasıl bu kadar kötü olabilir? Nasıl bu kadar kötü oynayabilir? Bu nasıl bir takım kurgusu? Bu nasıl bir oyun? Bu nasıl bir futbolcu topluluğu? Bu nasıl oyun mantalitesi? Bu nasıl taktik teknik? Yemin billah ediyorum, akıl tutulması yaşıyorum, bu takımın bir tane iyi veya güzel bir yanı olmaz mı? Yok abi yok! Neresine bakarsanız bakın yok oğlu yoku göreceksiniz! Yazık günah!

NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Eyvallah, Trabzonspor kötü oynadı. Eyvallah, Trabzonspor rakibine karşı üstün bir oyun oynayamadı. Eyvallah Trabzonspor’un Gaziantep karşısında elle tutulur gözle görülür bir tarafı yoktu. Eyvallah, Trabzonspor’un üretkenliği olmadığı gibi Antep karşısında gol pozisyonu da yoktu. Eyvallah, Trabzonspor hiçbir alanda rakibine karşı etkili olamadı. E tamam da kardeşim... Hepsine eyvallah diyoruz da, Trabzonspor’un buz gibi golünün neden iptal edildiğini anlamlandıramıyoruz. Sahi atılan tertemiz gol neden iptal edildi? İptal edilmesinin nedeni kötü oyunu mu? Yani hak ondan mı teslim edilmek istenmedi? Yahu zaten Abdullah Avcı vurdu gitti, bir de hakemler vurunca Trabzonspor’un sırtı minderden nasıl kalkacak? Kimse Trabzonspor’un sırtının minderden kalkması için TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan şefaat beklemesin. Hacıosmanoğlu ne yapacak ki? Hadi hakemlere görev verdirmedi diyelim, herhalde sahada koyacak pozisyon üretecek, rakibiyle mücadele edip gol atacak kendisi olmayacak. Kötü giden sürecin sorumlusu olarak TFF’yi dolayısıyla Hacıosmanoğlu’nu görmek bana göre kolaycılığı seçmek olur

FUTBOL ULEMALARI

Bakıyorum da herkes teknik adam olmuş! Pardon futbol uleması olmuş. Yok o nasıl oynatılırmış... Yok o neden oynatılmamış... Yok o niye oyundan alınmış... Yok o neden kiralık verilmiş... Yok böyle bir kadro mühendisliği yapılır mıymış! Yok öyle on bir kurulur muymuş! Ulan ne kadar biliyorsunuz bu işi? Size gelin şuradan bir forma veya kombine bilet alın deseler, ardınıza bakmadan ayaklarınız kıçınıza vurarak kaçmaya çalışırsınız. Ancak üflemeye gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz. Siz yine de mangala üflemeye devam ediniz!

BİR SUSUN BİR DURUN

Tabiri caizse ortada bir cenaze var. Bugün bu cenazenin nasıl kaldırılacağı hesapları yapılırken, birileri de kalkmış, ‘imamlığı Fatih Tekke yaparsa bu cenaze ortadan kalkar’a işi getirmeye çalışıyor. Yapmayın etmeyin. Şimdi Fatih Tekke söyleminin sırası mı? Şenol Güneş gibi marka bir isim, takımın yönetilişinden tutun oynatılışına kadar bu kadar çaresiz kalıyorsa... Varın gerisini sizler düşünün. Siz aklıevvelere soruyorum: Fatih Tekke olsa ne yapacaktı ki? Evet, şapkadan tavşan mı çıkaracaktı? Ne yapacaktı Fatih hoca? Bir durun. Bir susun. Bir sabredin. Sizden kimse bir şey istemiyor, sizden istenen sadece olup bitenleri seyretmeniz.

ACABA PİŞMANLIK YAŞIYOR MU?

Öyle zannediyorum ki Şenol Güneş teknik adamlık kariyerinin en zor sürecinden geçiyordur. Güneş’i ilk kez bu kadar çaresizlik içerisinde gördüm dersem herhalde abartmamış olurum. Adam çıktığı her maçta ve maç sonrası yüzünün şeklinin şemalinin değiştiğini, yüzündeki kırışıklıkların arttığını ekranda Güneş’i izleyenler rahatlıkla görebiliyorlardır. Ve hala Şenol hocanın göz göre göre bu görevi nasıl kabul ettiğinin cevabını arıyorum. Ama maalesef aradığım cevabı bile bulamıyorum. Dünyanın en büyük sihirbazı da olsan, elindeki malzeme iyi değilse, sahnedeki oyununda sihirbazlığını isteğin gibi gösterime sunamazsın. Şenol Güneş de Türkiye’de iki teknik adamdan birisi olsa da, eldeki oyuncu kadrosu kaliteli, özellikli ve iyi değilse yapacak çokça bir şeyi olmaz. Zaten görünen köy de kılavuz istemiyor.

İNŞALLAH ZORU BAŞARIR

Gaziantep maçından sonra Şenol Güneş ne dedi? Top kullanımının etkili atağa dönüşmesi için topu etkin kullanmak lazım, yapıyorlar, yapamayınca sorumluluktan kaçıyorlar. Oyun prensiplerinin çöpe atıldığı bir dönem geçiriyoruz. Topu rakibe verir ve karşılamazsan pozisyon verirsin. Büyük takımlar bu hataları iki üç defa yaparlar. Hocanın söylediklerinden ben şunu anlıyorum: Hoca diyor ki “Trabzonspor’da her şeyi sil baştan yeniden dizayn edip öyle uygulamaya sokacağız. Şu an tutar hiçbir tarafımız yok. Her şeyi değiştireceğiz, başka yolu yok.” Ben de Şenol hocaya diyorum ki; “Ne kadar değiştirirsen değiştir, ne yaparsan yap bu kadroyla zor dostum zor.” Trabzonspor’un işi cidden çok zor. Ha Şenol hoca bu zoru başarır mı dersiniz? Hocanın bu işi başarıp başaramayacağını hep birlikte zaman içerisinde göreceğiz. Temennimiz tabii ki başarması, Allah göstermesin yoksa sonu felaket olur.

Etiketler