SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kınalı Kuzum KTÜ’de Tozu Dumana Katmaya Devam Ediyor
1.09.2023

Kınalı kuzum ile bir kez daha gurur duydum.

İyi ki varmış!

İyi ki benim kuzum olmuş.

Kınalı kuzum araştırmacı gazeteciliğini bir kez daha konuşturarak getirdiği bilgilerle gündem yaratıp KTÜ’de tozu dumana kattı.

Her defasında güzel kuzuma güvenmişimdir.

Her daim söylediklerini hiç ikilemeden ya da teyide gerek duymadan yazmışımdır.

Buna mukabil güzel minik kuzum da bizi hiçbir zaman mahcup etmemiştir.

Dedik ya arkası yarın diye…

Kaldığımız yerden aynen devam ediyoruz.

Evet kınalı kuzum bugün neler anlatacaksın bizlere?

-Üstadım, önce kahvemizi içelim, sonra söyleyişimize geçelim derim, sen ne dersin?

Güzel kuzum, ben seni kırar mıyım, doğru söylüyorsun kahveleri yudumlarken bir yandan sohbetimize devam edelim.

-Üstadım, önceki yazımızda anlattıklarımda sizlere geri dönüş oldu mu?

Kınalı kuzum, KTÜ’de yer yerinden oynamış, bu bilgiler nereden gitti diye de cadı avı başlatılmış!

-Üstadım, bak ben sana şunu söyleyeyim, sonuçta ben bir kınalı kuzuyum. Benim kulaklarım iyi duyduğu gibi kuzu gözlerim de iyi görür. Açıkçası bir yerde kıble kaçığı var ise bu bana iletilmişse, ben bana gelen bilginin altından girer üstünden çıkarım, ben kurum veya kişi ne olursa olsun doğru bilgilere ulaşmak için görevli olduğum yerlerde günlerce, aylarca nöbet tutarım.

Ne bileyim benim güzel kuzum, bu bilgileri sana kimin verdiği  araştırılıyormuş KTÜ’de.

-Üstadım, yani bilgilerin doğruluğunu anlıyorlar da, bilgilerin sızıntısının nereden çıktığının peşindeler. Yazıklar olsun! Ben KTÜ yönetiminden daha doğrusu rektör beyden neyi beklerdim biliyor musunuz? Çıkan bu konular hakkında soruşturma açılmasını, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı Bey adam kayırmadan bunu yapmalıydı.

Kınalı kuzum, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı Bey kendisine düşen görevi mutlaka yerine getirir. Bundan şüphen olmasın.

-Üstadım, topun ağzında üniversitenin vakfı olunca Hamdullah Çuvalcı Bey üzerine düşeni yapma şansı olabilir mi? Çünkü vakfın başı Rektör Çuvalcı’nın kendisi. Biliyorsun vakıfta yapılan harcamaların hesabı kitabı kimseden sorulmuyor, harcama yapmak  için de kimseden izin alınmıyor, o nedenle genellikle harcamalar vakıflar üzerinden yapılır.

Allah Allah kınalı kuzum, o nedenle mi kablolardan gelen para üniversitenin hesabına değil de vakıf hesabına yatırılmış?

-Üstadım, sen ne zannediyorsun? Biz tam bu yaraya parmak basıyoruz, işte bunu sorguluyoruz ve diyoruz ki, o 500 bin TL neden KTÜ’nün hesabına değil de, vakfın hesabına yatırılmış? Başta Hamdullah Çuvalcı Bey buna cevap vermeli diyorum.

Kınalı kuzum, sen diyebilirsin ama rektör bey cevap verir mi ona bakmak lazım.

-Üstadım, ben kamu vicdanı sorumluluğumu yerine getireyim, bir de verdiğin görevi ifa edeyim…Ha rektör bey cevap verir mi vermez mi o benim meselem değil. O rektör beyin meselesi.

Güzel kuzum, öyle nokta atış yapıyormuşsun ki KTÜ’de bu konuşuluyormuş kapalı kapılar ardında… Sanki askerliğini komando yaptın! Sahi sen bu bilgileri nereden alıyorsun ki hedefte 12’den vuruyorsun?

-Üstadım, kusura bakma da ayıp ediyorsun, hiç haber kaynağı açıklanır mı? Sen yazdığın konularda haber kaynaklarını açıklıyor musun ki bana bu soruyu yöneltiyorsun, sen bana söylemedin mi asla ama asla haber kaynağını açıklama beni bu göreve başlatırken, kulağıma ilk üflediğin söz bu olmadı mı?

Doğru diyorsun kınalı kuzum. Sözlerimi geri alıyorum.

-Üstadım, neyse lafı evelemeden yazımıza kaldığımız yerden devam ediyorum… Hani ya önceki yazımızda yangından bahsetmiştik, KTÜ mü yoksa Ortahisar mı yanıyor demiştik!

Ey gidi kınalı kuzum, ‘Ortahisar yanayi!’ dedin de aklıma Şişko Kenan geldi. Ortahisar konusunda rahmetli çok hassastı.. Allah rahmet eylesin kendisine…

-Üstadım, Kenan abimiz Trabzon’un rengiydi, Turgay Beşyıldız’la dostluğu bambaşkaydı. Evet konumuza dönelim. Farabi Hastanesi’nde onarım ihalesi kapsamında B blokta yapılması gereken yangın asansörlerinin ihalesi yapılmıştı birkaç sene önce…

Eeee kınalı kuzum…

-Üstadım, ihaleyi alan firmaya işi bitirmediği halde parası ödenmişti. Hemen belirteyim para yangın asansörleri şartnameye uygun olmadığı halde ödemesi yapılmıştı, işin bam teli de burası..

Eeeee kınalı kuzum, nereye konuyu bağlayacaksın?

-Üstadım, 2 adet asansör çalışır hale getirilmemesine rağmen firmaya gerekli hiçbir işlem yapılmadı. Neden acaba? Biraz burada şeytanın avukatlığını yapayım, acaba dosya birileri tarafından sumen altı mı edildi? Asansör işiyle biliyorsun yapı işleri daire başkanlığı ilgileniyor.

Kınalı kuzum, sen beni öldüreceksin! Bu bilgileri nereden alırsın, sana bu bilgiler nereden gelir, belli ki yine KTÜ’de senin yüzünden cadı avına çıkılacak.

-Üstadım, benim adım kınalı kuzu… Kolay mı kınalı kuzu olmak, bu gibi konularda kokuyu iyi alırım, burnum da iyidir…Sorumu yineliyorum: Şartnameye uygun olmayan asansörlerin parası neden ödendi? Burada sorumlu kim veya kimler?

Kınalı kuzum asansör meselesi bayağı sıkıntılı!

-Üstadım, bu yapılan asansörler 4-5 yıldır atıl durumda bekliyorlar. Ben araştırdım şu an bir yangın asansörünün bedeli 400-500 bin TL civarında, bugün iki asansör yaptırmaya kalksanız en az bir milyon tl ödeme yapacaksınız, vallahi de yazıktır billahi de günahtır. Devletin parası nasıl çar çur ediliyor? Var mı böyle bir şey?

Kınalı kuzum, KTÜ’de bu anlattıkların sadece bardağın bir tarafı ya diğer taraflarını araştırsan belki de daha nelere ulaşırsın?

-Üstadım bir kere KTÜ’ye girdik bakalım ne zaman çıkarız? Kaç zamandır KTÜ ile ilgili ihbarlar alıyordum, bugün fırsatını buldum değerlendiriyorum, neleri merak ediyorum, bu merakım giderilene kadar bu konuları sürekli dillendireceğim.

Nedir merakın güzel kuzum?

-Üstadım, neden bu dosya sumen altı edildi? Neden şartnameye uymayan asansörlerin bedeli ödendi? Neden devlet böyle zarara uğratıldı? Bu zararın oluşmasına kim ve kimler vesile oldu? Evet Rektör Hamdullah Çuvalcı Bey, size sesleniyorum, ilgililer hakkında ne gibi işlem yaptıracaksınız, yoksa siz de bu dosyayı sumen altında bekletmeye devam mı ettireceksiniz?

Güzel kuzum, devam ediyor muyuz?

-İstersen edelim üstadım, istersen yine arkası yarın yapalım.

Kınalı kuzum, şu jeneratör ihalesinin hikayesi vardı!

-Üstadım, 3 jeneratörün ihalesini oldu bittiye getirmeyelim, bu ihalenin hikayesi de güzel, onu sonra yazalım.

Olsun benim güzel kuzum hadi sana güle güle…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap