SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kınalı kuzum KTÜ’nün altından girdi üstünden çıktı
29.08.2023

Çok zamandır kınalı kuzum ile ayrıydık.

Kuzum ile bu kadar ayrı kalmamızın birinci nedeni havaların çok sıcak olması, ikinci nedeni ise ikimizin de işlerininin yoğunluğuydu.

Diyeceksiniz ki seni anladık da  kınalı kuzunun ne yoğunluğu vardı?

Evet beyler, kınalı kuzum da sonuçta bir fani, o da bu fani dünyada yaşamını idame ettirmeye çalışıyor, dolayısıyla kendisi de bazı işlerle uğraşıveriyor.

Neyse gameti fazla uzatmadan kınalı kuzumla çok çabuk hasret giderip söyleyişimize başlayalım.

Belli ki kınalı kuzumun dağarcığında önemli konular var.

Hoş gelmiş benim güzeller güzeli kınalı kuzum.

-Hoş bulduk üstadım.

Güzel kuzum çok özlettin kendini.

-Üstadım, malumunuz havalar çok sıcak, o nedenle yaz ayını yaylalarımda geçirdim, oralarda havalar benim isteğim gibiydi, bir de son dönemlerde yayla şenlikleri moda olmuştu, onları da bir vesileyle izleme imkanı buldum.

Kınalı kuzum istersen zamanımızı ve yerimizi çok fazla absürt konuşmalarla işgal etmeyelim, direkt konuya girelim he ne dersin?

-Üstadım, sen istersin de ben konulara girmem miyim? Sıkı dur, çok önemli konular anlatacağım sana! Her şey sana kalmış, bu anlattıklarımı yazıp yazman senin elinde.

Güzel kuzum, sen bu zamana kadar ne anlattın da bizler yazmadık?

-Üstadım, bugün şehrimizin göz bebeği olan KTÜ’de yaşananları seninle paylaşacağım.

Kınalı kuzum, belli ki dağarcığında derin konular var.

-Üstadım, derinin de derini, beni şimdi pürdikkat dinle! Hani ya KTÜ’de ısı merkezi ve hemşire lojmanlarının yıkım işi vardı ya, yıkım ihalesinde idareye verilmesi gereken kabloların çalınmasından dolayı, ihaleyi alan firmanın sorumluluğunda olduğundan idare tutanak tutarak firmadan çalınan kabloların bedelini talep etmiş.

Kınalı kuzum yavaş yavaş gidelim, KTÜ’de yıkım yapılırken yıkılan yerde kablolar mı çalınmış?

-Üstadım, aynen öyle, sorumlu ihaleyi alan firma olduğu için bedel ihaleyi alan firmadan talep edilmiş.

Eeee sonra, ne kadar bedel biçmişler firmaya?

-Üstadım, kablo bedelini 500 bin tl olarak talep etmişler, bu bedelin Karadeniz Teknik Üniversitesi hesabına yatırılması firmadan istenmiş.

Kınalı kuzum, ne kadar güzel, KTÜ hakkını aramış.

-Üstadım, dur acele etme, film daha yeni başladı. İstenen rakam üniversitenin hesabına yatırılırken hesaplar mı şaştı yatıranlar mı şaşırdı, ben bir şey anlamadım, para üniversitenin vakıf hesabına yatırılmış. Ayrıca ihale kapsamında olmayan kanallardaki eski borular çıkartılarak hurda bedellerinin de üniversite bütçesine yatırılması gerekirken onlar da vakfın hesabına yatırılmış.

Kınalı kuzum buradan nereye geleceksin?

-Üstadım, bir yere gelmek mi lazım, her şey ortada değil mi? Devletin hesabına yatırılması gereken 500 bin TL vakfın hesabına gidiyor, vakfın hesabına niye yatırıldığını sen benden daha iyi bilirsin!

Güzel kuzum, beni ateşe atma, sen bu iddialarda buluyorsun.

-Üstadım, bunlar iddia değil belgeli işler. Vakıf hesaplarını, vakıf harcamalarını kim denetler, kim sorgular istersen bunu araştır, paranın neden vakıf hesabına yatırıldığını sen de anlmış olursun kamuoyu da…

Kınalı kuzum, kim bunları yapıyor, rektör Hamdullah Çuvalcı Bey’in bu işlerden haberi var mıdır?

-Üstadım, Hamdullah Bey’i bilmem ama bu işlerin yapı işleri daire başkanı ile idari mali işlerde daire başkanının kontrollerinde yapıldığı bir gerçek, onlar yapılıp edilenleri biliyordur.

Güzel kuzum kim bunlar, isimleri yok mudur?

-Üstadım olmaz olur mu? Goglee’a gir, yapı işleri daire başkanı ve idari mali işler daire başkanı kim diye yaz hemen karşına çıkarlar.

Kınalı kuzum, fırtına gibi girdin yeni sezona.

-Üstadım, biz hep fırtına gibiyiz zaman zaman kıble oluruz. Dur daha bitmedi, KTÜ’de yangın çıktı!

Güzel kuzum yangın ne zaman çıktı, bizlerin bundan hiç mi hiç haberi olmadı?

-Üstadım, yangın film icabı çıktı, peki film icabı çıkan yangında millet nereden çıkıp kaçacak?

Kınalı kuzum bir şey anlatmak istiyorsun, bir şeye bizi yönlendirmek niyetindesin ama biz anlamıyoruz daha açık ol.

-Üstadım bu konuyu da yani yangın ile asansör hikayesini diğer yazımıza bırakalım. Bir de unuttum, yeni yapılan otoparkta yapılan jeneratör ihalesi var. O ihalenin neden ve kimler tarafından iptal edildiğini, devletin bugüne ne kadar zarara uğratıldığının hikayesini sizlere anlatacağım.

0oooo güzel kuzum freni patlattın!

-Üstadım, kolay mı sahalara dönmek, ben bir dönerim pir dönerim! Jeneratör ihalelerinde, asansör şartnamelerinde neler yapıldığını bir bir anlatacağım sana, bak nasıl gündem yaratacaksın!

Güzel kuzum biz gündemin peşinde değiliz, doğrunun peşindeyiz, bizler garip gurebanın hakkının peşindeyiz, bizler zulmedenlerin, devleti dolayısıyla yetim hakkını yiyenlerin de peşinde olup ve karşısında olacağız.

-Üstadım, arkası yarın yapalım, şimdilik konuya son noktayı koyalım.

O zaman sana güle güle diyorum benim dünyalar güzeli kınalı kuzum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap