A+ A-
Yorum
10

Kınalı Kuzumla Şehir Turu Yaparken

Yayın Tarihi: 28.06.2024 - 10:00

Dağlaramı yazdın

Sularamı yazdın

Rüzgara mı yazdın

Tez unuttun beni

Hayli zaman oldu ne aradın sordun

Hayli vakit doldu gelmedin durdun

Hasretin hançeri sineme vurdun

Demem o ki zalım sen beni yordun

Dağlaramı yazdın yazdın

Rüzgara mı yazdın

Sularamı yazdın

Tez unuttun beni

Sözün bittiği yerdeyiz!

Hiç beklemediğimiz anda kınalı kuzum çıka geldi.

Hemide öyle bir geldi ki, ne benzer bir başkasının gelmesine kınalı kuzumun gelmesi.

Kınalı kuzum ,kendisini Öyle duygusala bağlayıp, öyle bir türküyle kapıdan içeri girdiki.

Yemin billah ediyorum, kurumdaki herkese Adeta Vay anam vay dedirtti..

Allaha aşkına Şu türkünün sözlerindeki anlamlara bir bakarmısınız?

Hadi gelin siz bu türküyü dinlerken kınalı kuzumla ağlamayınız.

Neyse çabucak havayı dağıtıp kınalı kuzuma bir hoş geldin diyelim.

Güzeller güzeli kınalı kuzum hoş geldin. Bizler seni unuturmuyuz, Mümkünmü?

_ Hoş gördük üstadım,bir sitemim olacak kurban bayramı geçeli neredeyse bir ay olacak, ne aradın ne sordun. Bende haliyle çat kapı yaparak *Tez unuttun * türküsüyle  geldim huzurunuza.

İyi ettin benim güzel kuzum. Ne bileyim iş güç dedik işte ,hal böyle olunca seni de ihmal etmiş olduk. Kusura kalma, mutlaka gelişinin vardır bir hikmeti.

_ Üstadım,  doğru söylüyorsun,sizi ziyaret etmeyi kafaya koydum ya , size boş gelmemek için daha doğrusu dağarcığımda bir şeyler olsun diye, şehrin şöyle bir altından girdim üstünden çıktım.

Kınalı kuzum sen alt üst yapmışsan dağarcığında doludur.

_Üstadım bilirsin, ben hiç boş değilim helede sana karşı, önce Ticaret ve sanayi odasının olduğu alanı gezdim,kokladım ,yen8i yeni bilgilere ulaştım,hemde gün görmemiş bilgilere..

Kınalı güzel kuzum ,hayırdır ticaret sanayi odasında ne vardı?

_ Üstadım, Ticaret ve sanayi odasıylada elimde önemli bilgiler var,onlarıda zamanı gelince sizinle paylaşacağım,ama bilirsin bir ara  Doğu Karadeniz İhracatçılar birliği ile ilgili bir iki yazı kaleme almıştık, hatırla yazılarımızdan dolayı o zamanlar kızılca kıyamet kopmuştu İhraçatçılarda…Sonra devreye İhraçatçıların başkanı saffet Kalyon bey girmişti..tabi hemen belirteyim Kalyon bey konunun kendisiyle alakası olmamasına rağmen bizim yazılarımıza balıklama değil yunuslama atladı..

Kınalı kuzum Saffet Kalyon beyin başkanlığının çok tartışıldığıda söyleniyor, hatta öyle bir iddia ortaya atılıyorki, İhraçatcıları başkan Kalyon bey değilde .genel sekreter İdris Cevikin yönettiği söyleniyor. Cevik ne derse o oluyormuş. Acaba işin aslı öylemi?

_Üstadım biraz ağır olacak ama sana söylemek zorundayım Uyanda balığa gidelim yav bunu bilmeyenmi var- Bunu yönetim kurulunu oluşturan üyelerde biliyor. Kalyon bey sadece perde arskasında var, perde önü yani sahnenin önü tamamen İdris Cevik beye aittir. Hadi onsuz bir karar alsınlar hadi onun söylediklerini hayata geçirmesinler. Bak şunu net söylüyorum idris beyin haberi olmamış yada olur vermemiş hiçbir şey olmuyor İhraçatçılar birliğinde.

Güzel kuzum fazla abartmadınmı?

_Üstadım, ihracatçılar birliğinden bir bayan sürgün edildi Hopa tarafına ,hadi beni bırak bir başkasına araştır bakalım, o sürgününü altında kimin imzası var, o bayan neden sürgün yemiş?Ey gidi Üstadım ben size bir şey anlatıyorsam inanın altı dolu.

Kınalı kuzum belliki ihracatçılar birliğinde çok iş çıkaracaksın.

_Üstadım benim işim iş çıkarmak değil, benim işim doğruları gün yüzüne çıkarmak ve kamuoyuyla buluşturmak.ben sadece senin elemanınım sen ne görev verirsen onu yaparım, Ha şunuda hemen belirteyim bir başka konuya geçmeden, ihracatçılar birliği başkan Kalyon beyle maalesef küçülmeye devam ediyor, ivediklikle ilk genel kurulda Kalyon beyle yol ayrımına gelinmelidir. Küçük işlerle uğraşan bir insan, ne başkanlık yapabilir ne liderlik,ne öncülük, helede kucaklayıcı,toparlayıcı olması mümkün değildir.

Kınalı kuzum bir başka konu varmı?

QÜstadım Molozdan faroza gideyim dedim ama kendimi bir anda Valiliğin orada buldum , Valliliğin arka kısmında ,Hüseyin Kazaz kültür merkezinin önü diyeyim, o alan valilik tarafından yeni bir otoparkamı dönüştürüldü?Sordum soruşturdum valiikte kim vçalışıyorsa hepsi araçlarını kültür merkezinin önünüe çekiyormuş, üstelik günlükte çekmiyormuşlar bazıları haftalık aylık araçlarını orada saklıyorlarmış. Allaha aşkına ne zamandan beri kültür merkezlerinin önün insanların sivil araçlarını çekme yeri olmuşX

Kınalı kuzum nerelere gittin?

_Üstadım niye öyle diyorsun, az gittim uz gittim dere tepe düz gittim ve sonunda kendimi kaleparkın içerisinde buldum, yazıyor levhada terlikli şortlu girilmesi yasaktır diye…ama cübbeli ,şalvarlı sarıklı girmek yasaktır diye bir yazı göremedim …yazı yazılan duvarlarda..

Kınalı kuzum saydıkların zaten yasaktır, nerde görülmüş ordu evlerine kalepark gibi yerlere sarıklı cübbeli şalvarlı girildiği, diğer terlikli şortlu girilmemesi  normal değilmi?

_Üstadım konu dikkatimi çekince yuramka istedim yoksa başka bir maksatım yoktu…oralar hepimizin hassas konularıdır.

Güzel kuzum uzadı he biterelim,ne dersin?

_O zaman hadiyin bana eyvallah bir başka zaman bir başka konularla buluşmak dileğiyle allahaısmarladık.

Etiketler