SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hukuk Şemsiyedir!
23.02.2021

Hukukçu, güçlü bir araştırma altyapısına sahiptir. Kendisini sosyal ve kültürel olarak çok geliştirmiştir ve bu yönde güçlenme eğilimine sahiptir. Yaşamı matematiğe uyarlamaya çalışır. Sosyaliteyi ve teknik objektif yaklaşımları ayrı ayrı ve birlikte mütalaa eder. Belki de şöyle de değerlendirebiliriz: İyi hukukçu yaşamı optimize eder.  Üniversiteye hazırlık dönemlerindeki eşit ağırlık tanımlarının ve lisans eğitimlerindeki eğitim öğretim biçiminin bu hedeflere bütünsel katkı oluşturması amaçlanmaktadır.

Günümüzde danışmanlık kavramı daha da öne çıkmıştır. Profesyonel danışmanlık kavramı gelişmiştir. Profesyonel danışmanlar, firmalar ve kişiler için iş süreçlerinde yaşamın çeşitli aşamalarında verdikleri danışmanlık ile ileriki süreçte yaşanabilecek olumsuzlukları, kayıpları önleyebilirler. Profesyonel danışmanlar, görüş açısı genişlemiş ve konulara bütünsel bakabilen yapıdadırlar. Esas itibarla iyi bir hukukçu, esas olarak yoğunlaştığı alanda, güçlü bir profesyonel danışmandır.

Kavramsal tartışma süreçlerimde bazen kendi kendime esasında hukuk bir şemsiyedir şeklinde tanımlamalar yapmışımdır. Bunu bir kapsayıcılık ve koruyuculuk noktasında ele almışımdır. Bu bağlamda bu yazı için araştırma yaparken, avukatlık tanımının genellikle hukuk eğitimi almış birini belirtmek için kullanılan bir şemsiye terim; lisanslı bir hukukçu olarak tanımlandığını görünce doğrusu belirlediğim tanımlama noktasında bir birliktelik oluştuğunu gördüm.

Dünyada kalkınma senaryoları içerisinde, sürdürülebilirlik anlayışı, sürdürülebilir çevre, ekonomi gibi kavramlar öne çıkmaktadır. Sürdürülebilirlik yaklaşımlarının başarıyla yürütülmesi için uygulamalar noktasında profesyonel danışmanlara, profesyonel hukukçulara daha fazla gereksinim olacak bir dönemde bulunduğumuzu belirtmek isterim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap