SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aklımızı mı kaybettik?
6.05.2022

Arkeolojik bilgiler insanın en az 45-50 bin yıldır yeryüzünde bulunduğunu gösterir. Fakat bilgilerimizde ve dünyadaki değişme, hiçbir devirde son 50 yıldaki kadar hızlı olmadı. İnsan aynı insan olduğuna göre, niçin son 50 yılda başardıklarımızı geride kalan binlerce yılda başaramadık?

Gelişmenin hızlandığı dönemlere baktığımızda, başlangıçlarında devrim niteliğindeki keşifleri görürüz. Bu keşifler bilgi edinilmesini, bilgiyi biriktirmeyi ve yeni buluşları keşfetmemizi gerçekleştirmemizi sağlamıştır.

Prof. Dr. İskender Öksüz şu tespitte bulunur;

Son 5 bin yılın başında yazının keşfi ve atın ehlileştirilmesi!

Son 500 yılın başında matbaanın yeniden keşfi ve yayılması! (Matbaa, Gutenberg’den asırlar önce Çin’de kullanılmaktaydı)

Son 50 yılın başındaki “Medya Devrimi” Radyo-Televizyon-İnternet!

Tek insanın, kendi başına toplayabileceği bilgi miktarı sınırlıdır. Bilgileri paylaşmak ve bir neslin öğrendiklerini gelecek nesillere aktarmak, ilerlemenin önemli bir yöntemidir. Geçmişten elde edinilen deneyimlerden bilgilerden yararlanmamak, ders almamak, araştırmamak, sorgulamamak ise ilerlemenin önündeki en büyük engeldir.

Bizler maalesef özellikle sorgulamayı unutup, itaat kültürüne önem verdiğimiz için hep geri kaldık!

20 yıldır ülkemiz, tarihini bilmeyen, Türklüğünden utanan, Arap Milliyetçiliği hayranı, servetlerinin tamamı şaibeli, ahlak fakiri, cehalet içinde yüzen bir organize siyasi örgüt tarafından yönetilmektedir.

Devlet adamlarında doğal olarak olması gereken güzel vasıfların hiçbirini taşımayan bu soyguncular, Türkiye’yi “Darul Harp” (İslam’la yönetilmeyen ülke) kabul edip kanımızı, geleceğimizi kuruttular. Bunlar bu kötülükleri bize yapıyorlar da, Türk milleti olarak bizler aklımızı mı kaybettik de sırtımıza paslı bir bıçak gibi saplanan bu Bademlere ses çıkarmıyoruz?

İki örnek vermek isterim;

AKP, 2002’den bu güne (resmi rakamlar)                2 Trilyon 700 Milyar Dolar VERGİ topladı.

Turizm Gelirleri + Ceza Gelirleri (Yaklaşık)               1 Trilyon 300 Milyar Dolar

Cumhuriyetin satılan eserleri;                                                       71 Milyar Dolar

Yurtdışından alınan krediler toplamı;                                         454 Milyar Dolar

20 yılda toplam elde ettiği gelir;                                4 Trilyon  525 Milyar Dolar

Bu parayı 20 yıla bölersek yılda, 226 Milyar 250 Milyon Dolar harcanmış demektir.

Bu rakamla YILDA 132 Osmangazi Köprüsü, 56 Keban Barajı, 32 Şehir Hastanesi, 440 tane Tokat Havalimanı yapılırdı. (Rakamlar Prof. Dr. Rona Turanlı’nın hesapları esas alınarak, oranlanmıştır)

AKP’nin hizmet diye dayattığı tüm yatırımlar, vatandaşımızı 20-25 yıl borçlandırarak, üstelik ederinden yaklaşık 10 misli fazla fiyatına yapılmıştır.

AKP’nin Türk milletine açıklaması gereken şudur; Türk milletinin size verdiği bu paraları ne yaptınız? Soygunun dökümünü Türk milletine açıklamak zorundasınız. Ama şimdi ama Yüce Divan’da!

İkinci olarak;

Bin yılda İslam’ı bir türlü Türkleştiremedik. Türklüğümüzü ve inancımızı koruyarak Maturidî İslam’ı yaşayamadık.

Ahmet Yesevi’ye sormuşlar: Önce, Türk müsün Müslüman mısın, diye?

Yanıt vermiş: Önce Türküm, sonra Müslümanım. Çünkü Türklük doğumla kazanılır. Allah’ın sevgili kullarına verdiği bir armağandır Türklük!

Müslümanlık ise benim tercihimdir. İkisi de benim için makbuldür.

Biz bunu yapamadık ama, AKP sayesinde İslam, bizi Araplaştırdı!

Arabın dilini, ilkel geleneklerini, başta yalancılık, yalakalık ve parayataparlık olmak üzere tüm kötü alışkanlıklarını bize taşıdı.

Arap kültürü ile yetişmiş 10 milyon sığınmacının içimize sokulmasının sebebi,

bu süreci hızlandırmak için yapılmış bir büyük ihanettir…

Aziz Türk milleti;

AKP iktidarına karşı suskunluk, bir çeşit ölümü kabullenmektir.

Anayasanın rafa kaldırıldığı, hukuk devletinin bitirildiği, akıl ve bilim dışı ekonomik uygulamalarla soyulduğumuz, çocuklarımızın geleceğinin yok edilmeye çalışıldığı bu soygun düzenine ve birer proje olan muhalefet partilerinin uyutma taktiklerine karşı çıkmazsak, üzülerek söylüyorum ki, siyasi ümmet çukuruna atılmamız çok yakındır.

Acaba aklımızı mı kaybettik, yoksa insanlığımızı mı?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap