SON DAKİKA
SON DAKİKA


Doğru Ekonomi (4)
17.04.2022

Bir emekli maaşı, kültür ve tatil ihtiyaçları dahil iki kişinin rahatça geçinebileceği seviyede olacak. Sosyal yardımlar, sadaka gibi değil herkese adil bir şekilde ulaştırılacak. Bu vaatlerin kaynağı için şu anda milli gelir içinde sosyal güvenliğe ayrılan yüzde 5’lik pay yüzde 20’ye çıkarılacak. Vatandaşlık Temel Geliri ilk etapta sosyal yardım alan 11 milyon nüfus ile 16-28 yaş gençler ve emekliler için uygulamaya konacak, sonrasında tüm yurttaşlara yaygınlaştırılacak.

Devlet Planlama Teşkilatını yeniden kuracağız. Dinamik bir planlama anlayışıyla tarımda, sanayide, turizmde, hizmet sektöründe yerelden genele doğru kalkınma hamlesi başlatacağız. Özelleştirilen ya da kapatılan kamu kuruluşları, başta tarım ve hayvancılık sektörlerine destek veren sanayiler, yem fabrikaları, şeker fabrikaları, gübre fabrikaları hiç gecikmeden her bölgede yeniden kurulacak, özelleştirilenler tek tek incelenip durumuna göre kamulaştırılacak.

Tarımda üretim planlanacak. Çiftçinin planlamaya uyarak ektiği ürünler elde kalmayacak. Hepsini devlet satın alacak. Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere, boşa akan milyarlarca metreküp suyumuz, kanallar ve boru hatları ile Orta Anadolu’ya taşınacak ve tarımda Büyük Orta Anadolu projesi hayata geçirilecek. Her il ve bölge için istihdam, ihracat ve teknoloji öncelikli olarak sanayi ve turizm planlamalarına başladık. Bu yatırımlar, devlet eliyle ve özel sektör (teşvikli) tarafından yapılacak. Gençlerin ve kadınların yaratıcı projelerine devlet, sermaye desteği sağlayacak, gerekirse ortak olacak.

Her bölge için arkeolojik ve tarihi zenginlikler ile gastronomi çeşitliliğini  ön plana çıkaran turizm kalkınma hamlesi başlatılacak. Her ilden ilin nüfusuna göre, toplamda 100 bin lise öğrencisi, birinci yıl lisan öğrenmek, ikinci yıl liseyi bitirmek için iki yıllığına Avrupa ülkeleri, Rusya ve Çin’e gönderilecek. Yine her ilden ilin nüfusuna göre, toplamda 20 bin lise mezunu gencimiz, üniversite eğitimi için ABD, Avrupa Ülkeleri, Rusya ve Çin’e gönderilecek. Ve yine her ilden toplam 5 bin üniversite mezunu yüksek lisans ve doktora için ABD, Avrupa Ülkeleri, Rusya ve Çin’e gönderilecektir.

Çevreyi tahrip eden ve rant amaçlı dağıtılan maden ruhsatları iptal edilecek. Metal madenlerinin arama faaliyetleri MTA, işletme faaliyetleri de Etibank’ın sorumluluğunda olmak üzere, devletin tekelinde olacak. Maden işleme konusunda yerli ve yabancı şirketlerin  Etibank ile ortaklık kurması teşvik edilecek. Madenlerin ham madde olarak ihraç edilmesi yasaklanacak ve yüksek katma değerli işlenmiş maden ihraç edilebilecek. Özellikle Türkiye milli gelirini en az üçe dörde katlayacak bor madenlerinin ve nadir toprak elementlerinin, ileri teknoloji ile işlenmesi alanında gereken araştırma geliştirme hizmetleri ile yatırımlara öncelik verilecek.

Ülkemiz coğrafyasının her bölgesinde farklı farklı bulunan muazzam endemik bitki çeşitliliği zenginliği üzerine yüksek teknolojili araştırma geliştirme hizmetleri ve yatırımlara öncelik verilecek. Hemen her bölgemizde, bu alanlarda bire bin değer katan, etken madde üretimi, ilaç ve kozmetik sektörüne yatırım yapılacak. Başta enerji üretim ve tüketimi olmak üzere, tüm ekonomik faaliyetlerde çevreye saygı temel kriter olacak. Tüm ekonomik ve sosyal faaliyetlerde engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılacak. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Atatürk’ün mirası ve ilkeleri doğrultusunda Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve TÜBİTAK’a tahsis edilecek. Marmaris ve Ahlat Sarayları su sporları, binicilik ve benzeri sporların geliştirilmesi için gençlerimize ayrılacaktır…

Aziz Türk Milleti, DOĞRU Parti Yol Haritasının çok öz bir özetini takdim ettik. Burada yazılan her konu uzun araştırma inceleme ve uzman değerlendirmesinden sonra yazılmıştır. Yol Haritamızı geniş olarak incelemek isteyenler, DOĞRU Partinin internet sitesinden ulaşabilirler…

Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap