A+ A-
Yorum
10

Kaostan Yeni Bir Anayasa Çıkartmak

Yayın Tarihi: 12.11.2023 - 10:00

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa Mahkemesine ve TBMM’ye karşı başlattığı

“Darbe Girişiminden” CB Erdoğan’ın bilgi ve izni olmadığını düşünen biri var mı?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararının üzerinden iki gün geçtikten sonra Erdoğan’ın Türk Yargı tarihinin en büyük rezaleti hakkında Yargıtay kararını desteklediğini ve  Mehmet Uçum adlı atanmış saray memurunun beyanatını da okuyunca, bunun üzerinde çok titiz çalışma yapılan bir plan olduğu anlaşıldı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin kararında, Anayasa Mahkemesi Üyelerini kastederek “DENETLENMEMENİN VERDİĞİ RAHATLIKLA KARAR VERMİŞLERDİR” diyor.

Yani, AKP’ye göre, eski “Vesayet Makamı” dedikleri Türk Ordusuna yaptıklarının bir benzerinin, yeni “Vesayet Makamı (!)” dedikleri Anayasa Mahkemesine yapılarak, yetkilerinin kuşa çevrilmesinin zamanı gelmiştir.

Bunun bir adım sonrası, yargıdaki AKP tetikçileri tarafından üzerine benzin dökülerek büyütülecek kaostur. Bu arada tüm yandaş TV kanalları ve devlet organlarıyla kaostan çıkmanın tek yolunun “Yeni Sivil Anayasa” yapmak olduğu Türk Milletine kabul ettirilmeye çalışılacaktır!

“Yeni Sivil Anayasa” tıpkı 16 Nisan 2017 referandumunda olduğu gibi, “Anayasa İhlal Suçu” işlemeyi  göze alacak kadar AKP militanı Yüksek Seçim Kurulunun katkılarıyla nasılsa Türk Milletine hile ile kabul ettirilecektir. (Mühürsüz zarfların geçerli sayılması, oy kaydırması gibi!)

AKP, “Yeni Sivil Anayasa” konusunu TBMM’de de halledebilir! CHP, 38 karşı devrimciyi meclise soktu ve AKP’ye hediye etti. Akşener’in desteğini almak

Saray için 5 dakikalık iş!

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin verdiği “darbe girişimi” kararı gibilerin benzerlerini önümüzdeki günlerde çok göreceğiz!

2023 yılı Kasım ayında “Devlet Aklı” kaybolmuşken, muhalefet partileri birbirine düşmüşken, hukuksuzluğa itiraz edecek kurum kalmamışken, Siyaset İnsanları-Gazeteciler-Aydınlar tutuklanacak ve milletin sesinin kısılması sağlanacaktır. 

Bu planın uygulanıp başarılı olmasının engellenmesi, sadece ve sadece Türk Milletinin kaderine el koyması ile engellenebilir.

Tek Adam yönetimine, hukuk devletinin kaldırılmasına, özgürlüklerimizin ve laiklik ilkesinin yok edilmesine seyirci mi olacağız?

Büyük Atatürk’ün kurduğu Çağdaş Cumhuriyeti, üç-beş tarikat artığına, boğazlarına kadar harama batmış soyguncu çetelere, ümmetçi-şeriatçılara mı bırakacağız?

Elbette ki bırakmayacağız. Kimsenin burnunun kanamasına fırsat vermeden,

provokasyonları aşarak, Anayasal hakkımız olan direnme hakkımızla Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkacağız.

Cumhuriyetimize ve birliğimize zarar verecek ve adını “Yeni Sivil Anayasa” koydukları bu planı yürürlüğe koydukları gün, tüm ülke sathında ve sürekli eylem yapacağız. Ya Anayasal çerçevenin içine girecekler, ya da Türk Milleti olarak, AKP’ye verilen vekaleti iptal edeceğiz.

Bu vatan, bu Laik Cumhuriyet ya Türk Milletinindir ya da hiç kimsenin…

Sağlık ve başarı dileklerimle…

Etiketler