A+ A-
Yorum
10

Siyasette esas olan güvendir

Yayın Tarihi: 04.11.2023 - 10:00

Halkının kendisine olan güven duygusunu kaybeden siyasetçi yok olmaya mahkumdur. Devlet yönetiminde de bir üst düzey bürokrat, uygulamaları ve özel hayatındaki davranışlarıyla halkın güvenini kaybederse, o artık boş bir teneke gibidir. Gürültü çıkarır ama bir işe yaramaz! Tolga Şardan, çok iyi tanıdığımız dürüst, mesleğinin ehli, çok iyi haber alan, doğruyu yazan, çok sayıda ödül almış duayen gazeteci dostumuzdur.

Bildiğiniz gibi Anadolu C. Başsavcısı, HSK’ya bir dilekçe vererek, “İstanbul Adliyesinde her işin rüşvetle döndüğünü, tahliyelerin- habere yasak kararı koymanın bir bedeli olduğunu” söyleyerek, araştırma istemişti!

Tolga Şardan da, İstanbul Anadolu Başsavcısının “Yolsuzluk İhbarını” doğrulamak için MİT’in CB Erdoğan’a yazdığı bir raporun varlığını iddia ederek, bir yazı yazdı. MİT’ten bu konuda gelen rapora göre, C. Savcılığı, tutuklama istemiş ve Yargıç, Tolga Şardan’ın tutuklu yargılanmasına karar vermiş!

Peki, MİT gibi T.C Devletinin gözbebeği kuruluşuna Türk milleti güveniyor mu? Devletin güvenlik kurumuna elbette güveniriz. Ama yönetimine asla! Türkiye’nin de üyesi olduğu FAFT adlı kuruluş, ülkemizi “Uyuşturucu kaçakçılığı ve teröre finans desteği” verilmesi konularında yetersiz kaldığı gerekçesiyle

GRİ LİSTEYE aldı. Bunun bir adım ötesi KIRMIZI LİSTEDİR ve bu felaket demektir.

Neredeeen nereyee gelmişiz?  Siyasette güven, esastır dedik! Güven ile hamilelik arasında doğru bir ilişki vardır. Az hamilelik veya çok hamilelik olmaz. Ya hamilesinizdir ya da değilsinizdir.

Ya güvenilir birisinizdir ya da güvenilmez biri! Tolga Şardan’a şu mesajı iletelim;

T.C Devletini yönetenlerin tamamına yakını “Arap Milliyetçisi” ise ve yönetenlerin önemli bir kısmı emperyalist devletlerin istihbarat örgütleri tarafından rehin alınmışsa, Anayasa Mahkemesi kararlarını alt mahkemeler bile iplemiyorsa, ülkede hak-hukuk-adalet kalmamış demektir. Türkiye’de, dürüst gazetecilik yapmanın, dürüst siyaset yapmanın elbette ki bir bedeli olacaktır. Bu bedeli beraberce ödüyoruz.

Ama bunların hesabını hukuk önünde sormazsak, soramazsak, işte o zaman Cafer’in getirdiği bez bile yetmez.

Not: Üç günlük bir seyahate çıkıyorum. Pazartesi gününe kadar izin rica ediyorum.

Sağlık ve başarı dileklerimle…

Etiketler