A+ A-
Yorum
10

Suskun kalırsan yok olursun

Yayın Tarihi: 15.02.2024 - 10:00

Erzincan-İliç’teki Maden Ocağı Göçüğü sebebiyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Türk Milletinin başı sağ olsun.

CB Erdoğan, maden ruhsatı verme yetkisini kendine almıştı. Onun haberi, izni olmadan yerli-yabancı kimseye “Maden Ruhsatı” verilemez.

DOĞRU Parti siyasi sorumluluk aldığında, verilmiş tüm maden ruhsatları dondurulacaktır. Türk Devletinin incelemesi sonucu karar verilecektir.

Kesin olan şudur; Türkiye, teknolojinin mümkün kıldığı kadarıyla asla ham maden ihraç etmeyecek ve MTA-ETİBANK ve benzeri devlet kurumları tekrar ihya edilip, devreye alınacaktır.

Erzincan-İliç Maden Ocağı Göçüğü felaketin benzerini yakında Elazığ’ın Maden ilçesinde yaşayabiliriz. Genel Başkan Yardımcımız Sn. Cezmi Orkun Bey ve ekibi, 2021 yılından beri, olası bu felaketi önlemek için çalışma yapıyor.

Elazığ’da Valilik ve adli kurumlar, iktidar baskısı yüzünden maalesef doğru karar veremiyorlar, yasaları-insan ve çevre sağlığını tehlikeye atıyorlar.

Sayın Orkun ve ekibi yargıda da yoğun bir mücadele verdiler. Sonuçta Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde (İstinaf) olumlu sonuç alındı. Karar bugün Elazığ Valiliğine gönderildi. Peşini bırakmayacağız ve AKP üst yönetimi ile maden şirketi arasındaki ilişkileri aydınlatacağız.

Not;( Geniş bilgi almak isteyen basın mensupları için Sn, Cezmi Orkun tel;

0532/500 17 30)

AKP’li yöneticilerin, yalan söylediklerini anlayamayan, insanlarımız hala var değil mi?

AKP’nin “Ancak, söyleyecek yalan bulamadığı zaman doğruyu söylediğini” 22 senede anlamayan vatandaşlarımız hala var değil mi?

Bunlara sakın kızmayın! Bunlar yalnız bırakılmış, sahipsiz insanlar! Hem AKP’den kazık yiyorlar hem soyuluyorlar, hem sefil oluyorlar hem de çaresizlikten gidip AKP’ye oy veriyorlar! Bu kesimin fıtratında, yanlışa direnmek, hakkını aramak, toplu hareket etmek yoktur. Çiftçilerimiz buna en iyi örnektir!

Çiftçilerimiz, emperyalist devletlerin AKP’ye dayattığı Türk Tarımını bitirme politikası yüzünden, tarımla uğraşmayı, üretmeyi bıraktılar, bırakmak zorunda kaldılar! 

Avrupa’da çiftçiler, eylemleriyle iktidarları zangır zangır titretiyor. Neden?

Tarım girdilerindeki yüksek fiyatlar, geçim seviyelerinin düşmesi, iktidarlardan tarıma daha fazla destek istemeleri gibi haklı sebepler. Traktörlerle yolları kapatıyorlar, bakanların milletvekillerinin evlerinin önüne hayvan dışkısı döküyorlar vs…

Almanya’da mazotun litresi 1,1 Avro yani bu günkü kurla, 1 litresi 36 TL.

Bizde mazotun litresi 45 TL oldu, yani 1,4 Avro!

Çiftçiye mazotu Almanya’dan daha pahalı satan bir iktidarı protesto ekmeyeceksiniz de neyi edeceksiniz?

AKP-MHP-HÜDA PAR-DEM ortaklığı, bugüne kadar AKP’nin tek başına yaptığı “Tarımda Yıkımın” daha fazlasını 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra yapacaklar. Tabii ki Türk milleti, hala uyanmaz da bu hırsız takımının belediye adaylarına oy verirse…

Ön Türkler, bu günden tam 15 Bin yıl önce Anadolu’ya geldiler.

Tekerleği, resim yazısını, bazı hayvanları ehlileştirmiş olarak geldiler ve 13 bin yıl önce Anadolu’da BUĞDAY yetiştirmeyi başardılar. Bu topraklar, büyük savaşlara, büyük doğal afetlere rağmen insanlarını besledi, aç bırakmadı!

AKP sayesinde yakında açlığı da tadacağız.

AKP’den önce Anadolu, dünya MERCİMEK rekoltesinin %40’ını üretirdi!

Şimdi, Mercimeği Kanada’dan ithal ediyoruz.

Sarımsak, Çin’den geliyor. Simitlerin üstündeki susam var ya, Sudan’dan, pirinci taa Avusturalya’dan alıyoruz! Turşuluk Hıyar’ın tohumunu Amerika’dan!

Avrupa Birliği ülkelerinin tamamından daha fazla, Ayçiçek Yağı ithal ediyoruz.

2002’de Türk çiftçisinin bankalara borcu sadece 1 milyar TL idi.

22 yılın sonunda bu borç rakamı, 535 milyar TL’ye ulaştı.

Çiftçilerimizin borcu attı ve batma noktasına getirildiler ama AKP’li yöneticiler ve özellikle tarım bakanları çok zengin oldular. (Size sözümüz olsun, bu hırsızlar asla zengin olarak ölmeyecekler. Türk milletinin hakkını bu eşkıya takımından söküp alacağız…

Borçlarını ödeyemeyen çiftçilerimizin toprakları bankaların eline geçiyor.

Peki, bankalar kimin? Türkiye’deki bankalarımızın %60’ını yabancılar kontrol ediyor. Yani topraklarımız yabancıların eline geçiyor! Kim sattı yerli bankalarımızı? Kim olacak? Boğazına kadar “HARAM HAVUZUNDA” yaşayanlar.

Ziraat Odaları ve Çiftçi Birlik Yöneticileri de, AKP’ye teslim olmuş durumdular.

DOĞRU Parti, bu duruma el koyacak ve “Ulusal Direniş” atağımızı çiftçi-köylü ile kol kola girerek başlatacaktır. Aynen Avrupa başkentlerinde olduğu gibi, Türk milletini aç bırakmaya yönelik bu emperyalist planı kafalarına geçireceğiz. Başkentteki ağların-beylerin evlerinin önüne hayvan boku ile dolduracağız.

Sağlık ve başarı dileklerimle…

Etiketler