A+ A-
Yorum
10

Yine yanlıştasınız!

Yayın Tarihi: 23.12.2023 - 10:00

Tuzla Piyade Okulunda, bazı teğmenlerin Atatürk fotoğrafı takmak istememeleri üzerine tartışma başladı!

15 Temmuz’da astları tarafından ters kelepçe takılan, kafasına geçirilen bere ile görmesi engellenen, eski Genelkurmay Başkanı, yeni Milli Savunma Bakanı, yedi teğmenin geçici olarak uzaklaştırıldığını, soruşturmanın devam ettiğini söylerken, Atatürk fotoğrafından sadece “Fotoğraf” olarak söz etti!

Başta Ana Muhalefet olmak üzere, muhalif basın tarafından bu durum protesto edildi.

Milli Eğitim Bakanı olan kişi, TBMM’de öyle sözler kullanarak tarikatları savundu ve AKP için adeta kapatılma gerekçesi sayılabilecek “DEVLETİ, TARİKAT VE CEMAATLERLE BİRLİKTE YÖNETİYORUZ” cümlesini ısrarla söyledi!

Tabii ki, bu beyan da toplumda yoğun tepki ile karşılandı! Başta Ana Muhalefet olmak üzere, muhalif basın tarafından da protesto edildi! Tamam da, protesto edildi de ne oldu?

Milli Savunma Bakanı, “Atatürk, Türk Devletinin kurucusudur. Ona saygı duymayan kişinin, Türk Ordusunda yeri yoktur mu” dedi.

Milli Eğitim Bakanı, konuşması için özür mü diledi? CB, Erdoğan, Milli Eğitim Bakanını görevden mi aldı? Hiçbiri olmadı, böyle davranmaya devam edilirse de olmayacak!

Çalışan nüfusun %50’sinin asgari ücret ile çalıştırıldığı, ülkeyi fakirlikte eşitleyen, ülkeyi çöküşün eşiğine getiren AKP iktidarına karşı, anlayacağı tarz muhalefet yapılmalıdır. Muhalefet çok ciddi bir iştir. Planlı, hesaplı, çalışılarak ve mutlaka sonuç alıncaya kadar sürekli eyleme devam edilmesi gereken bir görevdir.

Bugünkü yapılan muhalefet, “Alem çalışıyor desin” türünden muhalefettir.

DOĞRU Parti olarak yıllardır, olanaklarımız ölçüsünde muhalefet yapmaya çalışıyoruz. Hem, AKP’lileşmiş Yargıya, hem de devleti sopa olarak kullanan AKP ile boğuşup, gerçekleri Türk milletine duyurmaya çalışıyoruz.

DOĞRU Partinin, 20 Aralık 2023 günü sat 11.26’da 6508 Evrak Kayıt Numarasıyla, Yargıtay Başkanlığına yaptığımız müracaatın özü GERÇEK MUHALEFETİN NASIL YAPILACAĞINI GÖSTERMEKTİR.

DOĞRU Parti, görevi “Anayasayı Korumak” olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının görevini yapmadığı için, 5797 S.K 46’cı maddesi uyarınca, soruşturma açılarak, görevden alınmasını istemiştir.

Eğer DOĞRU Partinin TBMM’de grubu olsaydı, TBMM’de oturma eylemi

yerine, Genel Başkan ve milletvekilleri, Yargıtay önünde sürekli eylem yapardı!

Yargıdaki Badem takımının anlamadığı şudur: Biz, Laik Cumhuriyet ve Demokrasi savunucusu Kuvvacıları kimse susturamaz, korkutamaz. Bizler, vatanımızı Ortadoğu ülkesi haline dönüştürmek isteyenlerin, makamları, güçleri ne olursa olsun, pes etmeyiz ve mutlaka ama mutlaka hukuk içinde, anayasayı çiğneyenlerden hesap sorarız.

Atatürk’ün emaneti bu cennet vatan, üç beş tarikat-cemaat artığına dış devletlerin uşaklığına soyunmuş siyasetçi yobazlara bırakılmayacaktır.

Sağlık ve başarı dileklerimle…  

Etiketler