SON DAKİKA
SON DAKİKA


1 puan da iyidir
26.12.2021

Trabzonspor ligin en kaliteli ve son 10 haftanın en iyi takımıyla oynadığı maçta 3 çok önemli oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıktı. İki topun direkten dönmesi, Başakşehir gibi ligde çok rahat bir konumda yer alması ve kaybedecek bir şeyinin olmaması Trabzonspor adına dezavanajdı.

Kaybedilecek bir maç, bütün rakiplerin iştahını kabartabilirdi. Özellikle Başakşehir'i havaya sokabilirdi. Daha önce söyledim, bizim rakibimiz Başakşehir olabilir. Bugün Trabzonspor burada noktayı koydu. Özellikle oyunun her bölümünde baskı yaparak Başakşehir'in hücum gücünü kırdı. Ligin en iyi hücum yapan takımlarından biri olan takım dün neredeyse pozisyon üretemedi. Bu da Trabzonspor'un rakibini iyi kilitlemesinden kaynakladı. Trabzonspor'un gidişatına ve amacına uygun olarak yenilmeden alınan 1 puan, emin adımlarla yola devam edilmesini sağladı.

Burada bir parantez açmak gerekirse takımın en iyi oyuncusu Denswil'di. 'Her yokluk bir varlık doğurur' sözüne çok uygun olarak iki önemli stoperin yokluğunda kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Tartışmasız sahanın en iyi oyuncusuydu.

Genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçen bir oyun oldu. Çok fazla pozisyon yoktu. Trabzonspor'un direkten dönen iki şutu vardı. Gol beklentisinin Başakşehir'den daha fazla olduğu Trabzonspor böyle bir maçı berabere bitirdi diye ne hoca ne yönetim ne de tarafar üzülmemeli. Bu yolun, bu mücadelenin sonu şampiyonlukur. Bir teknik adam olarak bunu yazmam ve söylemem doğru olmaz ise de yazmak ve söylemek durumundayım. Belki bu beraberlik 1 puan getirdi ancak ben 1 puanın çok fazla getirisi olduğuna inanıyorum. Son iki haftadır eksik olmasına rağmen ligin iyi takımıyla başa baş oynamak hatta ondan daha iyi oynamak şampiyonluğun habercisidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap