SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ali Koç Amacına Ulaştı
11.05.2022

Hafta sonu Ali Koç’un Trabzon düşmanlığı, Kayseri’de meyvelerini verdi. Daha önceki yıllarda hem Trabzon’da hem Kayseri’de 38 ve 61’inci dakikalarda taraftarların sevgi gösterileri bu kez Kayseri’de yerini kine, nefrete ve saldırıya bıraktı. Ali Koç eseriyle gurur duyabilir.

Maçın başından sonuna kadar tartışmasız Türkiye’nin en centilmen ve en başarılı kalecisine yapılanlar büyük bir terbiyesizliktir. Bu ayrıca Trabzonspor’a da bir saldırıdır. Ancak bunu söylerken Kayserispor takımına lafım yok. Onlar hem maçı hem de turu hak ettiler. Trabzonspor’dan daha iyi oynamış ve daha iyi mücadele etmiştir. Bunun yanı sıra en az 6-7 tane de net pozisyon bulmuştur. Uzun yıllar Trabzonspor’a karşı bu kadar pozisyon bulan tek takım olmuştur.

Trabzonspor oyuna 1-0’lık avantajla başladı. 2 dakika sonra avantajı 2-0’a taşıdı. Ancak o dakikadan sonra devrenin sonuna kadar Kayserispor baskısı ve Kayserispor pozisyonları vardı. İki tane Mustafa Pektemek, iki tane de Thiam net pozisyonlardan yararlanamadı. Bir başka değişle Uğurcan kurtardı. Trabzonspor’un ilk yarıdaki oyunu, hem maçı hem turu kaybedeceğinin sinyalini veriyordu zaten. Nwakaeme, Hamsik, Bakasetas, Visca çok olumsuz görüntü verdi. Kayserispor sağ kenardan inanılmaz ataklar geliştirerek, bizim sol tarafı çok zor durumlarda bıraktı. Tabi ki bunda Nwakaeme’nin geriye gelmemesi önemli rol oynadı. Zaten son haftalarda sıkıntılı olan Nwakaeme’nin oynatılmaması gerekirdi. Yanlıştan dönüldü ve oyunda çıkarıldı. Ancak bu yetmezdi. Visca, Hamsik ve Bakasetas’ın oyundan çıkmaları gerekirdi. İkinci yarıda Trabzonspor’un kötü ve silik oyunu aynen devam etti. Her şeye rağmen 2-2’yi yakaladıktan sonra Abdullah Avcı oyuna müdahale edebilirdi. Hatta ikinci yarının başlarında Hamsik’in yerine Berat oyuna girmeliydi ki bence bu maç için en fazla ihtiyaç duyulan oyuncu oydu. Abdulkadir Ömür, Hamsik ve Bakasetas gibi 3 yumuşak orta saha, çöküşümüzü hazırlamıştır. 3-2’den sonra uzatmayı da düşünerek yine tedbirde geç kaldık. Kayserispor’un iyi oyununa, taraftarın azgınlığına, Ali Koç’un düşmanlığına mağlup olduk. Yıkılmadık ayaktayız! 38 sene sonra gelen şampiyonluğu kutlamaya devam.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap