SON DAKİKA
SON DAKİKA


Beşiktaş’tan önce Rize ümit vermedi bize
30.10.2021

İki takım da birbirini nazire yaparcasına çok kötü bir 20 dakika oynadılar. Tatsız, tuzsuz, pozisyonsuz, temposuz 20 dakika sonunda Rizespor’un penaltıdan gelen golü maça tempoyu, Trabzonspor’un da aklını başına getirdi. Rizespor’un golünden sonra yani 22’nci dakikadan sonra Trabzonspor daha derli toplu oynamaya başladı. İlk 20 dakikaya göre biraz daha canlıydı ve bu arada penaltıdan da golü buldu. Ancak ilk yarının son bölümünde iyi oynamasına rağmen genelde oynadığı oyun Trabzonspor’a yakışmadı.

Her maçın bazı bölümlerinde Trabzonspor iyi oynayabilir, maçı da kazanabilir. Ama bu böyle devam etmez, şampiyonluğu da getirmez. Çünkü Trabzonspor hemen hemen kazandığı tüm maçlarda bu görüntüyü veriyor. Şampiyonluk isteniyorsa bu durum bir an önce giderilmeli. Trabzonspor’da hem Siopis hem Berat oyundan çıkınca Rizespor daha fazla pas yapmaya, daha fazla cesaretli oynamaya, daha fazla pozisyona girmeye başladı. Ancak futbol öyle bir oyun ki Rizespor’un en iyi oynadığı anlarda ikinci golü yedi. Daha doğrusu kaleci Gökhan hediye etti. Trabzonspor bu oyun ve gayretiyle şampiyonluğa ulaşamaz. Çünkü bütün maçları iyi ve tempolu oynayarak devam ettirmeli. Eğer bugün rakibimiz Rizespor değil de daha güçlü bir takım olsaydı bu maçı döndürmemiz mümkün değildi.

Ayrıca 3-4 sezondur bağırıyoruz çağırıyoruz. Abdulkadir Ömür kenar oyuncusu değildir diye. Abdulkadir Ömür kenarda oynadığı sürece Abdullah Avcı kenarda rahat olmaz, olamaz. Nitekim Abdulkadir, daha önce de olduğu gibi bugün de bizi doğrulamıştır. Bizim doğrulanmamız önemli değil, Abdullah Avcı’nın doğruyu bulması önemli. Yine tekrar ediyorum. Abdulkadir orta saha oynadığı sürece Trabzonspor hem iyi futbol oynar hem bol pozisyona girer hem daha fazla gol atar. Son olarak geçen hafta da maçtan sonra söylemiştim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. 2-3 oyuncu eksildiğinde bugünkü durumlara düşmemesi için Trabzonspor daha alternatifli kadro yaratmalı. Beşiktaş maçı Trabzonspor için çok zor geçecek. Başlıkta söylediğim gibi bugünkü oyun Beşiktaş maçı öncesi bize ümit vermemiştir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap