SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bundan sonra böyle maçlar bekleyin
26.02.2022
 
Trabzonspor, 14 puan farkla açık ara lider. Uzun süredir mağlup olmuyor. Son dönemlerin rekorlarını kırıyor. Taraflı tarafsız herkes tarafından şampiyon ilan ediliyor. Öncelikle böyle bir ortamda motive olmanın çok zor olduğunu bilmek gerekir. Bundan böyle başlıkta dediğim gibi bu tür maçlarla karşılaşabiliriz. Puan farkının verdiği rahatlıkla takımın oynadığı futbolla, oyuncuların olaya inanmasıyla Trabzonspor çok büyük ivme kazanmıştır. Ancak ligin sonu yanaştıkça bu sabırsızlığa dönüşür, motivasyon yavaş yavaş eksilmeye başlar. Bundan dolayı da dönemsel düşüşler yaşanabilir. Bugün de böyle olmuştur. Son 10 maçta 1 defa mağlup olan ve son haftalardaki en iyi futbol oynayan takımlardan biri olan Kayserispor, Trabzonspor’a karşı inanılmaz motive oldu.

Maçın hemen başında müsabakanın çok zor geçeceği belli oldu. Kayserispor takım halinde tamamen 18’in üstüne çekilerek Trabzonspor’un geride bıraktığı alanlardan faydalanmak için hataya zorladılar. Ve ilk 25 dakikada çok sabırlı oynayarak Trabzonspor’a gol şansı vermediler. Ne hikmetse 24-25’inci dakikadan sonra Trabzonspor oyundan düşmeye, Kayserispor da atak yapmaya başladı. Bunun tek sebebinin aşırı güven ve ‘nasıl olsa kazanırız’ düşüncesiydi. 2-0 geriye düştükten sonra Trabzonspor işin ciddiyetini anladı. Hem takım tertibinde hem de oyun şeklinde değişiklik yaptı. İlk yarıdaki yanlış Trabzonspor, ikinci yarıdaki doğru Trabzonspor’a dönüştü. Hal böyleyken Türkiye’nin en iyi takımı olan Trabzonspor’un bu skorun altından kalkması da zor olmadı.

Ancak burada düşündürücü olan Trabzonspor’un en güçlü yanı olan savunmasının Kayserispor’a çok sayıda pozisyon vermesiydi. Yazının başının da söylediğim gibi bu tür maçlara hazırlıklı olmamız gerekir. Motivasyon kayboldukça ligin sonu yaklaştıkça enteresan sonuçlar çıkabilir. Özellikle ilk yarıda Abdulkadir Ömür’ün yanı sıra Bakasetas, Vişça, Nwakaeme, Cornelius çok etkisiz oynadılar. Bunlar etkisiz oyuncu değildir ancak müsabakaya çok rahat başlamanın sıkıntısını çektiler.

Sonuç olarak bunun da bir ders niteliği vardır. 2-0 geriden 3-2 öne geçmek, karakter koymak, mücadele etmek, doğru değişiklikler yapmak, Trabzonspor’un artılarıydı. Ve aynı zamanda az da olsa Trabzonspor’un kaybıyla iştahlanacak olanların hayali suya düşmüştür.
Trabzonspor kaybetmeden yola devam ediyor. İlk yarıdan çıkaracağı dersleri alarak şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap