SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çıkmayan candan ümit kesilmez
19.03.2022

Farklı hedefleri olan iki takım, Rize’de karşı karşıya geldi. Trabzonspor kazanıp bir an önce şampiyonluğunu garantilemek isterken, Rizespor ise kazanıp ligde tutunma istiyordu. Derbinin sonunda Rizespor güldü. Trabzonspor kaybedince maçı, Rizespor kaybedince ligi kaybedecekti. Ve bu bilinçle oynadı. Adeta ‘çıkmayan candan ümit kesilmez’ dedi ve kazandı. Yoğun kar yağışı altında soğuk havada oynanan maçın ilk yarısında hafızalarda kalan tek pozisyon, 18’inci dakikada Vişça’nın karşı karşıya kaldığı pozisyondu. İlk yarıda iki takımın da atağı yok denecek kadar azdı. Ancak ikinci yarıda işler değişti. Çok daha çekişmeli, bol kar yağışı altında bol mücadeleli, bol gollü, bol penaltılı ve bol küfürle devam edip bol küfürle son bulan bir ikinci yarı oldu. Trabzonspor eski maçlarına nazaran sahanın ve hava koşullarının etkisiyle topa fazla sahip olamadı. Pas yapamadı. Pozisyon bulamadı. Beraberliği istemedi, 3 puan isterken 1 puandan da oldu. Ancak Trabzonspor’un en azından 1 puanı hak ettiğini söylersek yanılmış olmayız.

Neticede Trabzonspor en az pozisyon bulduğu maçı oynarken, Rizespor ise neredeyse pozisyon bulmadan maçı kazandı diyebiliriz. Bu arada verilen 3 penaltı da doğruydu. Bu kayıp Trabzonspor için bir şey ifade etmese de Çaykur Rizespor için çok şey ifade edebilirdi. Daha önce de yazdığım gibi pozisyon bulamayan Rizespor, sonunda altın buldu. Artık seri galibiyetlere ihtiyaçları var. Bunları gerçekleştiremezlerse sadece Trabzonspor galibiyetiyle havaya girerseler sıkıntılı haftalar yaşarlar. Oysa bu kadar iyi bir başkanla bu kadar güzel yönetimle Rizespor’un lige veda etmesi hem Rizesporluları hem de Rizespor’a rakip olarak değil hemşehri olarak bakan Trabzonsporluları da üzer. Her iki takımda teknik direktörlük yapmış biri olarak şunu söylüyorum ki; Ne Trabzonlunun Rize’ye, ne de Rizelilerin Trabzon’a küfür etme hakkı yoktur. Birbirlerini yenme hakkı vardır. Küfür edildi diye bunu bütün Rizelilere mal etmek de yanlış olur. O küfürleri gerçek Rizelilere yakıştıramadım. Son dönemlerde çok iyi olan ilişkiler birkaç hokkabazın körüklemesiyle bozulmayacaktır. Gönül istiyor ki sezon sonunda Trabzonspor şampiyon olsun, Rize ve Giresunspor ligde kalsın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap