SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dört puan 2 maç 2 kupa
20.04.2022

Trabzonspor, ligde beş maçta 4 puan, kupada 2 maçta 1 beraberlik 1 galibiyet elde ederse uzun yıllar sonra sezonu çifte şampiyonlukla kapatacak. Trabzonspor bu mutlu sona çok yakındır. Kalan maçları da istediği şekilde tamamlayıp 38 yıl sonra taraftarına, camiasına şampiyonluk yaşatacaktır.

Trabzonspor’un son haftalardaki olumsuz sonuçlar ve oyundaki dalgalanmalar, taraftarları karamsarlığa, ince hesaplar yapmaya itmiştir. Bu şartlarda Kayseri maçının sonucu herkesin merak ettiği konuydu. Trabzonspor son haftalardaki en değerli toplu oyununu oynadı, çok pozisyona girmese de rakibine bir iki pozisyon dışında fırsat vermedi. Topa daha fazla sahip olan, çok etkili paslaşma olmasa da daha fazla pas yapan ve özellikle iç sahadaki maçı kazanmak için her türlü yolu deneyen Trabzonspor, performansıyla alkış aldı.

Abdullah Avcı geçmiş maçlardaki son dakika değişikliklerinden vazgeçip oyuna yerinde ve zamanında müdahale ederek geniş kadronun sahaya yansımasını sağlamıştır. Trabzonspor kadrosunun bu ligin üstünde olduğunu belirtmek gerekir. Ancak zaman zaman yapılmayan, zaman zaman da çok geç yapılan oyuncu değişiklikleri hem sonuca etki ettiği gibi hem de yedek bekleyen ve oyuna son dakikalarda giren oyuncuların motivasyonunu etkiliyordu. Bugün girenler oyuna katkı sağlamıştır.

Son dakikalarda yine Nwakaeme’nin arka direğe Cornelius’a attığı maç sonucu getirmiştir. 1-0’lık galibiyet, Trabzonspor’un final biletini almasına yetecektir diye düşünüyorum.

Trabzonspor çok zorlamadan bu maçı oynamıştır. Belli ki yapılan eleştiriler hem hocayı hem futbolcuları hafta sonundaki Adana Demirspor maçına daha fazla motive etmiştir. Bana göre Trabzonspor, Adana Demirspor ve Antalyaspor maçlarında en az 4 puan alır ve lig şampiyonu olur. Bunun yanında da finale çıkar ve Türkiye Kupası’nın sahibi olur. Kimsenin karamsar olmasına gerek yoktur. Bu saatten sonra bu şehrin, bu camianın travma yaşamasına hatta yok olmasına müsaade edilmeyecektir. Trabzonspor ligi de kupayı da kazanacak güçtedir. Herkes buna olumlu gözle bakmalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap