SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dorukhan Doğru Kan
24.04.2022

Trabzonspor’un son haftalardaki en başarılı oyuncusu şüphesiz Dorukhan olmuştur. Transfer edildiği günden bu yana Trabzonspor’a inanılmaz katkıları olmuştur. Transferi gerçekleştirenlere teşekkür etmemiz lazım. Geldiğinden bu tarafa sağ bek, stoper, orta saha, sağ ön, dönem dönem sol bekte de görev yaptı ve bu başlığı da hak etti.

Maça gelecek olursak, Trabzonspor’un puan farkıyla önde olması ligde arkadan gelen takımın olmaması Trabzonspor’u bazı maçlarda özellikle de son haftalarda rahatlığa sevk etmişti. Ve bu rahatlık sonucu da beklenmeyen puanlar kaybetmişti. Bu kadar puan farkı önde olan takımlarda hem oyunda hem de sonuçlarda dalgalanmalar olabilir. Ancak geçen haftaki yazımda Trabzonspor’un iki haftada işi bitireceğini, bunun Adana Demirspor ve Antalyaspor maçlarında olacağını yazmıştım. Nitekim de öyle oldu. Yanılmadım. Adana’dan 3 puanla ayrılan Fırtına, Antalya karşısında işi bitirecektir.

Trabzonspor ilk 25 dakikayı gerçek bir şampiyon gibi oynadı. Pozisyon vermeden hatta rakibini alanına sokmadan ilk 25 dakikayı geçiştirdi. Daha sonra Adana Demirspor maçta dengeyi kurdu.

İkinci yarıda yine Trabzonspor’un daha önceki maçlarda da dönem dönem rastladığımız düşüşü oldu ve bir süre ev sahibi ekip oyunun kontrolünü eline aldı. Ancak Trabzonspor tecrübesiyle, dayanışmasıyla, isteğiyle, arzusuyla ve artık bu işi fazla uzatmama düşüncesiyle bana göre noktayı koymuştur. Dediğim gibi Trabzonspor bugünkü oyunuyla zaman zaman etkisiz de olsa şampiyona yakışır bir oyun oynamıştır. Bana göre hakem hem penaltı da hem tekrarda doğru karar vermiştir. Geleninde iyi bir performans sergilemiştir.

Artık malumu ilan etmek gerekir. Yani kalan Trabzonspor kendisine lazım olan 1 puanı, bu hafta Antalya karşısında elde ederek 37 yıllık hasretine son verecektir. Emeği geçen herkese teşekkürler. En fazla da teşekkür kaleci Uğurcan’a olacaktır.

Ufak bir eleştiri yapmadan da geçemeyeceğim. Abdullah Avcı’nın Abdulkadir Ömür’ün iyi bir futbolcu olduğunu bildiği kadar, iyi bir penaltıcı olmadığını da bilmesi gerekirdi. 2 yıldır bunu tespit etmesi lazımdı. Eski bir hocası olarak altyapılarda Abdulkadir’in penaltı attığını hatırlamıyorum. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap