SON DAKİKA
SON DAKİKA


Düşüş yok rahatlık var
10.04.2022

Trabzonspor’un son haftalardaki puan kayıplarına ve aldığı sonuçlara bakarak bordo mavili takımın düşüş içerisinde olduğunu söylemek yanlış olur. Zira ligin belli haftasında 17 puan fark atan takımın aynı tempoda ve anlayışla aynı performansı hele de Türkiye’de göstermesi mümkün değil. Muhakkak dalgalanmalar olacaktır. Trabzonspor’un içinde bulunduğu süreç de bu olayın yansımasıdır.


Kalan maçların tamamını da berabere tamamlasa bile şampiyon olacak takımın Antep gibi bir deplasmandan beraberlikle ayrılması kayıp değil kazanç olarak görülmeli. Daha önceki yazılarımda sonraki haftalarda puan kayıplarının yaşanabileceğini, bunun da normal olacağını belirtmiştim. Bunlar futbolun doğasında var. Bu kadar puan farkının olduğu dönemde kayıplar olabilir. Bundan dolayı diyorum ki; Düşüş yok rahatlık var.


Müsabakaya gelince, 0-0 biten maçların çok zevkli olduğu söylenemez. Ancak bana göre zevkli bir maç oldu. Gol olmamasına rağmen gol olabilecek çok güzel pozisyonlar vardı. İki kalecinin kurtardığı ikişer net kurtarışların yanı sıra direkten dönen toplar vardı. Mücadelenin üst seviyede, pozisyonların da fazla olduğunu söyleyebiliriz. Tek eksik gol ve gollerdi.


Trabzonspor’un eksik oyuncuları olmasına rağmen Siopis dışındaki oyuncuların eksikliği çok fazla hissedilmedi. Zira her iki takım da orta alanı çok kolay geçtiler. Bu da orta sahaların fazla dirençli olmadığını gösteriyordu. Topa hakim olan takımın hemen atağı çıkışı da seyir zevki açısından önemliydi. Trabzonspor Rize’nin Konya’yı yenmesiyle hedefine bir adım daha yaklaştı. Daha önce de dediğim gibi 6 beraberlikle Trabzonspor şampiyon olur. Seyircinin, camianın, basının bu tür sonuçlara hazır olması da gerekir. 38 yıldan sonra böyle büyük bir avantajı yakalamak bir rehavet getirmiştir, getirecektir de. Ancak paniğe gerek yok. Eleştiri yapmak yanlış olur. Haftalar önce şampiyon olan bir takımın bu rahatlığı göstermesi de doğaldır. Ancak taraftar rahat davranmamalı. Yine aynı şekilde, aynı coşkuyla Karagümrük maçında stadı doldurmasını ve sezon sonuna kadar böyle devam etmesini bekliyorum. Trabzonspor ilan edilmemiş şampiyonluğu 5-6 hafta önceden yakalamıştı. Bu aşamadan sonra da bunu ilan edecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap