SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fenerbahçe camiası fırsat tepti
7.03.2022

Maçtan önce Trabzonspor’un Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 20, ikinci Konyaspor’la 17, Başakşehir’le 20, Beşiktaş’la 22, Galatasaray’la ise 31 idi. Maç böyle bir tabloyla başladı. Fenerbahçe, tartışmasız lider hatta büyük ihtimal şampiyon bir takıma karşı geçmişi unutup şampiyon muamelesi yapmak yerine geçmişte olduğu gibi yine kin ve nefret duygularıyla yaklaştı. Oysa bu fırsat iki camiayı birbirine yaklaştırıp aradaki buzları eritebilirdi. Ne yazık ki olmadı… Fenerbahçe camiası büyük fırsatı değerlendiremedi. Fenerbahçe ve diğer İstanbul takımları şunu bilmeli ki derenin altından çok sular geçti. Artık istedikleri gibi at oynatamayacaklar. Basın, TFF ve Kurullar, taraf olsa da taraf tutmaya güçleri yetmiyor. Kısacası VAR sistemi geldi, kahpelik bitti. Sahada gücü olan kazanıyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir’in şu anki durumları bunun en güzel örneğini gösteriyor. Gelelim maça; Beklendiği gibi Fenerbahçe maça çok istekli başladı. Etkili olmasalar da ilk 15 dakikada büyük baskı kurdular.

Ancak Trabzonspor kısa sürede dengeyi kurdu. Ve golü de buldu. Golden önceki dakikalarda İrfan Can kırmızı kart gördü. Ve hakem kararında yüzde yüz haklıydı. Burası Patagonya değil. Futbolcunun ayağına basacaksın, kart görmeyeceksin! Yok öyle yağma. Golden sonra Trabzonspor sahasına çekilerek oynamaya başladı. Kaybedecek bir şeyi olmayan Fenerbahçe, Trabzonspor’un üzerine daha fazla geldi. Bu da Fenerbahçe’ye gol şansı getirdi. Uğurcan’ın olmadığı pozisyonda Ahmetcan sahneye çıktı ve topu çizgiden çıkardı. VAR sisteminden önce bu pozisyonlar İstanbul’da penaltı olurdu. İlk yarıyı Trabzonspor 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda maçın tek hakim Trabzonspor’du. Oyunun temposunu düşürerek müsabakayı istediği gibi yönlendirdi. Ancak bu süre zarfından çok net pozisyon bulamadı. 71’de duran toptan yenilen gol, bu Trabzonspor’a yakışmadı. Fenerbahçe’nin attığı gole bu kadar sevinmesi de Trabzonspor’un büyüklüğünün göstergesi olmuştur. 83. dakikada net pozisyonda Nwakaeme topu direğe nişanladı. 90+2’de Vişça çok net fırsatı kaçırdı. Ve Fenerbahçe 10 kişiyle Trabzonspor’dan 1 puan aldı. Çocukluğumdan beri futbol sahalarındayım. Trabzonspor’un iç sahada 1 puana bu kadar sevindiğini görmedim. İşte Trabzonspor’un büyüklüğü de buradan geliyor. 38 yıldır pes etmeden, her yıla yeniden başlayan ve bu yıl da küllerinden yeniden doğan Trabzonspor, şampiyonluklarla büyüklük kazanmıştır. Ancak bugünkü maç sonunu yani Fenerbahçe futbolcularının taraftarlarının büyük sevincini gördükten sonra Trabzonspor’un ne kadar büyük olduğunu umuyorum ki herkes bir kez daha anlaşmıştır. Ne mutlu ki Trabzonsporlulara bu yıl dört büyük yok tek büyük var. O da Trabzonspor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap