SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hatay İlk Yarı, Altay İkinci Yarı
22.12.2021

Trabzonspor geçen hafta oynadığı Hatay maçının ilk yarısında çok iyi futbol oynamıştı. Altay maçında ise bunun tam tersi oldu. Gerçi Trabzonspor dün her iki yarıda da iyi oynamadı ancak ilk yarıya nazaran ikinci yarıda daha derli topluydu. Maça tutuk başlayan Trabzonspor, oyunun başında sol taraftan iki pozisyon verdi. Altay oyuncularının beceriksizliği öne çıkınca bu pozisyonlardan sonuç çıkmadı. Daha sonra ise karşılıklı ataklar ve Altay’ın biraz daha istekli oyunu oldu. Trabzonspor’un ilk yarıda vasat oynamasının nedeni; Altay gibi üç hücumcu, yumuşak ve fazla üretken olmayan orta sahaya karşı aşırı önlem alarak iki savunmacıyla oynamasıydı. Bereket Abdullah Avcı ikinci yarıda yanlıştan dönüp daha üretken olan Bakasetas ve Dorukhan’ı oyuna sokarak savunma ağırlıklı olan Siopis ve Berat’ı kenara aldı. Böylece roller değişti. Trabzonspor daha hücumcu bir takıma büründü. İlerleyen dakikalarda da Koita’yı oyuna alarak hücumu daha da pekiştirdik. Nihayet bunun sonucunda da maçı Trabzonspor 2-1 kazandı. Ancak şu bir gerçek ki Trabzonspor’la Altay kadroları arasında inanılmaz derecede farklar var. Maçlarda muhakkak tedbir alınmalı ancak Altay gibi ligin alt sıralarında yer alan, fazla üretken olamayan takıma karşı aşırı tedbirler gerçek oyunumuzu oynamaya mani oldu.

Bugünkü maçta direkten dönen top, Uğurcan’ın kurtardığı pozisyonlara bakarsak aldığımız puanların oynadığımız futbolla asla orantılı olmadığını görebiliriz. Kazanan haklıdır sözü sadece teselli edici bir ifadedir. Şampiyon haklıdır sözü ise daha gerçekçidir. Bundan dolayı bütün idman ve maçları çok daha ciddiye almalıyız. Alakasız puan kaybederek uyuyan rakipleri uyandırmamak lazım.

Hem Trabzonspor hem de Abdullah Avcı büyük puan farklarıyla öndeyken şampiyonluklar kaybederek büyük travmalar yaşamıştır. Abdullah Avcı’yı bilmem ama Trabzonspor yeni bir travmayı kaldıramaz. Sadece ligi değil, geleceği de kaybedebiliriz. Bundan dolayı yönetim, hoca, basın ve taraftar çok dikkatli olmalı. Her konuda en ince teferruata kadar dikkat etmeli. Devre arası sol bek başta olmak üzere iki veya üç oyuncu alarak işi şansa bırakmamalıyız. Trabzonspor’un bundan böyle rotasyona değil kazanmaya, şampiyon olmaya ihtiyacı var. Herkes bu bilinçle olmalıdır.

Ben inanıyorum ki yukarıda belirttiğim gibi alakasız puanlar kaybetmediğimiz sürece Trabzonspor mutlu sona ulaşacak hem şampiyon olacak hem de geleceğini kurtaracaktır, aksini düşünmek bile intihardır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap