SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hugo’ya madalya takın!
24.09.2021

Son hafta Kasımpaşa’yı yenen Trabzonspor, Beşiktaş’ın berabere kaldığı, Galatasaray’ın da mağlup olduğu haftada Konyaspor maçına yüksek motivasyonla başladı. Maçın başında gelen gol, motivasyonu daha da artırdı. Çok zor gol yiyen takım olan Konyaspor karşısında maça 1-0’lık avantajla başlamak önemliydi. Ancak 8. dakikada Hugo’nun ahmakça dışarı atılması Trabzonspor’un bütün oyun anlayışını ve sistemini bozdu. Trabzonspor, İlk yarı boyunca çok silik bir futbol oynadı.

Oysa maç 11’e 11 devam etseydi, Trabzonspor bu maçı çok rahat kazanırdı. Ancak Hugo, Konyaspor adına dengeyi sağladı. İkinci yarının hemen başında gelen gol Trabzonspor’u sıkıntıya soksa da bordo mavili ekip son 15 dakika hariç iyi bir oyun ortaya koydu. O son 15 dakikada ise sahneye Uğurcan çıktı ve birbirinden önemli 3 net pozisyonda gole izin vermedi.

Trabzonspor, Hugo atıldıktan sonra Konyaspor gibi bir takıma karşı eksikliği hücumda düşünmeliydi. Dolayısıyla savunmaya oyuncu takviyesi yapılması gerekirdi. Abdullah Avcı bunu yapmadı. Oysa Hüseyin’i oyuna alıp önden bir oyuncu çıkarabilirdi. Kaldı ki maç boyunca da bunu hiç düşünmedi. Trabzonspor, savunma ağırlıklı oynasaydı bu kadar pozisyon vermeyebilirdi. Kısacası Trabzonspor, 10 kişi de kalsa böyle pozisyonlara düşmemeli, şampiyonluğa oynayacak bir takımın zaman zaman oyuncusu atılabilir. Bu mazeret değildir. Trabzonspor’da iyi olan tek şey sonlarda attığı golle aldığı 1 puandı. Bu oyunla 1 puan kötü değil.

Hugo, atıldıktan sonra Trabzonspor kulübesinde törenle karşılandı. Herkes Hugo’nun elini sıktı. Bir madalya takmadıkları kaldı. Bu Trabzonspor’un geçmişine, mazisine, disiplinine, anlayışına yakışır bir davranış değildi. Abdullah Avcı, sistem oturtmaya çalışırken disiplini elden bırakmamalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap