SON DAKİKA
SON DAKİKA


İsimlere Yakışan Mücadele
4.04.2022

Müsabaka büyüklere yakışır bir şekilde oynanmıştır. Bir tarafta geçen yılın şampiyonu Beşiktaş, diğer tarafta bu yıl şampiyonluğun en önemli adayı Trabzonspor. Bu unvanlarla başlayan maçta iki takım da hem isimlerine hem mazilerine hem de bulundukları konuma yakışır bir futbol sergilediler.

Ligde hiçbir amacı olmayan Beşiktaş, Trabzonspor ismine ve pozisyonuna aşırı motive olmuş, hoca değişikliğinin de Beşiktaş’ı aşırı bir şekilde mücadele etmeye zorladığı görüldü. Bunun için de ortaya bol mücadeleli, tempolu kora kora bir maç çıktı. Belki pozisyon ve göz zevki açısından arzulanan bir futbol yoktu ancak geçen yılın şampiyonu ve bu yılın şampiyon adayı varını yoğunu ortaya koyarak çok iyi mücadele ettiler. Yanılmıyorsam iki takım da 5’er değişiklik hakkını kullandı. Bu da maçın ne kadar çekişmeli olduğunu ispatı olsa gerek.

Trabzonspor eksik oyuncular rağmen maçı hak eden taraftı. Daha fazla topla oynadı, daha fazla atak düşüncesindeydi. Nitekim de maçı kazanacağını düşünürken Uğurcan, Berat ve Puchacz’ın ortaklaşa hatasından yediği golle bir puana razı oldular. Ayrıca eksik oyuncuların yanı sıra Vişça, Bakasetas ve Nwakaeme eski maçlara oranla etkisizdiler. Hal böyle iken iki takım adına beraberlik kötü bir sonuç değildi. Ayrıca kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Beşiktaş’ın her zaman zorlu bir rakip olduğunu ve kaliteli bir kadroya sahip olduğunu düşünürsek buna ilaveten puan fakrının Trabzonspor’a verdiği rahatlığı da eklersek sonucun normal olduğunu kabul etmemiz gerekir. Bu ve bundan sonraki maçlarda bu tür sonuçlar alınabilir, puan kayıpları yaşanabilir. Bu gayet normal. Zira tribündeki seyirci kadar futbolcular da bir an evvel matematiksel olarak işin garantilenmesini istiyor. Zaten oyuncuları bu düşüncenin dışında tutmak mümkün değil. Bunlar her oyuncu için tatlı sıkıntılardır.

Sonuç olarak Trabzonspor iki puan kaybetmemiştir, aksine 1 puan kazanmıştır. Mücadele gücünü ortaya koymuştur. Eksik oyuncuların yanı sıra etkisiz oyuncuları da düşünürsek 1 puan Trabzonspor için iyidir. Ayrıca Siopis ve Dorukhan bu maçın en başarılı oyuncularıydı. Artık herkes gibi bizler de matematiksel olarak şampiyonluğu bekliyoruz. Trabzonspor’un 3 maç sonra bunu garantileyeceğini düşünüyorum. Beşiktaş gibi kaybedecek hiçbir şeyi olmayan rakipten yenilmemek te puan almak da önemlidir. Trabzonspor yoluna emin adımlarla devam ediyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap