SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kar mı yağdı gol mü yağdı?
13.03.2022

Bir haftadır meteoroloji görevlileri cumartesi ve pazar günü kar yağışının Trabzon’da etkili olacağını söylediler. Ancak futbolseverler, dolayısıyla Trabzonlular; kar yağışı değil de gol yağışı izlediler. Ayrıca gollerin kar yağışı kadar güzel olması renkli görüntülere sahne oldu…

Sözü uzatmadan gelelim maça; Bir tarafta açık ara lider Trabzonspor, diğer tarafta ise kümede kalma mücadelesi veren Göztepe… Ancak sahadaki görüntü hiç de öyle değildi. İki güçlü rakibin final maçı gibiydi. Özellikle ilk yarının başından sonuna kadar tempo, mücadele, pozisyon ve goller vardı. Sadece 20 ile 45’inci dakika arasında zaman, pozisyon ve seyir açısından inanılmazdı. İlk yarının dört golle kapanması da müsabakanın en güzel yanlarından biriydi.

Ancak ikinci yarıda haklı olarak Trabzonspor daha diri kaldı ve dinlek giren oyuncuların katkısıyla temposu düşen Göztepe’ye bariz üstünlük sağladı. İlk yarıdaki Göztepe’den eser yoktu. İkinci yarıda temposu düşen ve dağınık bir Göztepe izledik. Bu da Trabzonspor’un hem iki gol bulmasına, hem de çok daha pozisyona girmesine neden oldu.

Trabzonspor iki gol bularak öne geçtikten sonra tempoyu ayarladı, topa daha çok sahip oldu. Net pozisyonlar buldu. Zaman zaman zor geçeceği düşünülen bir maçı kolaya çevirdi. Ve elde ettiği 4-2’lik sonuçla hedefine emin adımlarla devam etti.

Abdulkadir-Vişça ikilisi oyuna damga vurdu. Visca’nın akıl dolu iki asisti de muhteşemdi. Aynı asistlere, uygun yerde bulunan Abdulkadir aynı güzellikle cevap verdi. İki pozisyonda da ofsayta düşmedi ve ne kadar akıllı ve yetenekli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ahmetcan Kaplan’a da bir parantez açmak lazım. Fenerbahçe maçında bir, Göztepe maçında iki topu çizgiden çıkarması gelişimi açısından çok önemliydi. İnanıyorum ki bu kendisine daha çok özgüven katacaktır.

Son olarak da MHK, yaptığı operasyona Ali Şansalanı da dahil etmesi gerekirdi. Bugüne kadar yönettiği maçlarda yetersiz, yeteneksiz olması ve oyunu çok germesi açısından cezalandırılmalı ve düdüğü elinden alınmalıydı. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap