SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sadece 3 puan
6.02.2022

Tartışmasız lider Trabzonspor’la son 6 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Kasımpaşa maçı, seyir zevki açısından iyiydi diyebiliriz. Pozisyonu bol, mücadelesi çok müsabaka izledik. Her iki yarıda da skorun değişebileceği çok pozisyon vardı. Ancak bunlardan bir tanesi gol oldu. Lakin hem ilk hem de ikinci yarıda Kasımpaşa’nın oyun ve pozisyon üstünlüğü vardı. İnanıyorum ki Trabzonspor’un son haftalardaki futbolu pek çok kimseyi tatmin etmemiştir. Galatasaray maçında son 10 dakika hariç iyi bir görüntü vermemişti. Milli takım arasından sonra sakatların da dönmesiyle bu işin düzelebileceğini düşünerek, daha iyi bir Trabzonspor bekliyorduk.

Ancak böyle olmadı. Hem ilk yarının büyük bölümünde hem de ikinci yarının tamamında oyun üstünlüğü Kasımpaşa’daydı. Topla oynama oranlarında Kasımpaşa yüzde 56’ya 44’lük üstünlük yakaladı. Bu istatistik her şeyi ifade etmese de Trabzonspor’un üç tane net pozisyonuna karşılık Kasımpaşa’nın 6 tane net pozisyonu ve direkten dönen pozisyonu vardı. Dolayısıyla başlıkta dediğimiz gibi şu anda mutlu olabileceğimiz Konya’nın kazandığı haftada bizim de fire vermeden yolumuza devam etmemiz oldu. Ancak daha önce de yazılarımızda zaman zaman uyarılar yaparken Trabzonspor’un topladığı puanla oynadığı futbolun örtüşmediğiniz hep söyledik. Bu kadar puan farkı ve alternatifli kadroya rağmen Trabzonspor hala çekilerek oynayıp evinde bu kadar pozisyon veriyorsa takımın oyun anlayışında bir sıkıntı var demektir. Buradaki güvencemiz daha önce topladığımız puanların olması, arkadan gelen rakibimizin olmamasıdır. Yoksa böyle sıkıntılı maçlar oynayacağımızı düşünerek bu puan farkının fazla olması bizi rahatlatmamalı. Tam tersine bir rahatlık olacaksa oyun anlamında olmalı.

Ama o da yok. Yani daha önce pas yapan, oyunun büyük bölümünde topa hakim olan Trabzonspor varken, son 4-5 haftada sıkıntı yaşayan bir takım haline geldik. Kasımpaşa maçından kesinlikle ders çıkarmalıyız. Kendi sahamız ve seyircimiz önünde mahkum oynayan bir Trabzonspor’u şampiyon olsak da kabullenmek mümkün değildir. Bu kadronun çok daha fazla üretken, çok daha fazla topa hakim olması, çok daha az pozisyon vermesi gerekirken bu sıkıntıları yaşamak hayra alamet değil. Trabzonspor, matematiksel hesaplara kadar işi çok sıkı tutmalı. Burada bir parantez Uğurcan’a açmak lazım. Trabzonspor taraftarları sezon başından bu yana müsabakaları göz önüne getirsin. Uğurcan’ın ne kadar büyük katkısı olduğunu görecektir. Kimseye haksızlık etmek istemiyoruz ancak Uğurcan’sız bir Trabzonspor’un bu konumunu yakalaması mümkün olmadığını düşünüyorum. İyi ki varsın Uğurcan.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap