SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor fark yaratmaya ve fark açmaya devam ediyor
21.02.2022

Trabzonspor en yakın rakibi Konyaspor'un hafta içi berabere kalmasından sonra aradaki puan farkını açmaya devam ederken, aynı zamanda fark yaratmayı da sürdürüyor. Süper Lig tarihinde bu hafta itibariyle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş hiç bu kadar puan farkıyla geri kalmamıştır. Ayrıca bu hafta itibariyle de Trabzonspor'la ikinci sıradaki takım arasında bu kadar puan farkı olmamıştır.

En fazla galip gelen, en az mağlup olan, en fazla gol atan, en az gol yiyen ayrıca şu an itibariyle ikinci sıradaki takımla aradaki puan farkını da düşünürsek büyük ihtimalle şampiyon olacak olan Trabzonspor, her yönüyle fark yaratıyor.

Maça gelince, Trabzonspor ilk yarı itibariyle tam bir üst düzey Avrupa takımı gibi oynadı. İlk yarı boyunca rakip alanda kaleci dahil bütün oyunculara baskı yaparak hem golleri buldu hem de Alanyaspor'u kendi yarı alanına hapsetti. Alanyaspor gibi hücum özelliği olan, orta sahası ve forveti hücuma dönük olan bir takıma tek pozisyon dahi vermedi. Bunda en büyük katkı Trabzonspor'un orta saha ve hücum oyuncularıydı. İlk yarı itibariyle şunu da söyleyebiliriz; Trabzonspor sezonun en iyi ilk yarısını oynadı.

İkinci yarıda ise skorun verdiği rahatlıkla Trabzonspor, önde baskıyı bırakarak alan savunmasına döndü. Bu da Alanyaspor'un biraz daha iştahlı oynamasına sebep oldu. Bu süreçte bir iki cılız pozisyon bulan Alanyaspor, bir de penaltıdan yararlanamadı. Bu penaltıda da Uğurcan topu eliyle değil ayağıyla kurtararak fark yarattı.

Trabzonspor'un ilk yarıda elde ettiği skor avantajını ikinci yarıda korudu ve oyunu yavaşlatarak müsabakanın bitmesini bekledi. Kısacası Trabzonspor maçtan önce zor görünen bir deplasmandan kolay çıktı diyebiliriz. Bu görüntü 38 yıllık beklentiyi noktalamak adına ümit vermiştir. Emeği geçen herkese teşekkürler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap