SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Gümrük’te kaldı
16.04.2022

 Ligin tartışmasız lideri Trabzonspor son haftalardaki beraberlik alışkanlıklarına bir yenisini daha ekledi. Merdivenleri üç üç yerine bir bir çıkmayı terletti. Kısacası ligi erken bitirmek yerine uzatmayı uygun buldu.

Bugün sahada iki farklı devrede iki farklı Trabzonspor vardı. Birinci yarıdaki Trabzonspor kendisine yakışmayan, temposuz, isteksiz, pozisyonsuz bir ilk yarı oynadı. Burada daha öncede de yazdığım gibi puan farkının verdiği rahatlığın yanı sıra bana göre oyuncu seçimi de yanlıştı. Bu takımın Siopis’siz top kazanma ve rakip orta sahaya direnç gösterme şansı yok denecek kadar azdır. Ayrıca Nwakaeme’nin ilk yarıda oynatılmaması ile kanat oyuncuların formsuzluğu, ilk yarıdaki kötü oyunun başlıca etkenleriydi.


İkinci yarıda farklı bir Trabzonspor izledik. Nwakaeme’nin oyuna girmesi ne kadar doğruysa, Cornelius’un da oyundan çıkması o kadar yanlıştı. Ayrıca çok geç yapılan değişiklikler oyuna geç müdahaleler hatalıydı. Başarıda Abdullah Avcı’ya yazıyorsak, başarısızlığı da ona yazmamız lazım. 13 puan önde olan takım bu oyuncuları 3 dakika, 5 dakika kala oyuna koyuyorsa ya oyuncularda bir sorun var, ya hoca da bir sorun var. Bu oyuncular daha önce oyuna girmeli, formsuz oyuncuların da daha önce oyundan çıkması gerekirdi. Ancak bütün bunlara rağmen Trabzonspor ikinci yarıdaki oyunu, isteği ve azmiyle alkış aldı. Beraberliği yakaladı ancak öne geçemedi. Bu yarıdaki oyunun bundan sonraki maçlarda rakipleri devirmeye yetebileceğini düşünüyorum.


Daha önce 7 hafta kala 7 beraberlik yeter demiştim, şimdi de 5 hafta kala 4 beraberlik yeter diyorum. Trabzonspor ligin bitiş süresini biraz daha uzatmıştır. Bütün Trabzonspor taraftarları rahat olsun, Gümrük’e takıldık ama lige takılmayız. Trabzonspor Antalya maçında şampiyonluk turu atar ve ligi noktalar. Bazı taraftarlarımız, negatif düşünceleri kafalarından silsin. Bu güçlü kadro, 38 yıllık hasreti bitirmiştir, bitirecektir ve şampiyon olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın. Trabzonspor Adana Demirspor maçından başlayarak kendi ayarlarına döneceğine de inanıyorum.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap