SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yıl değişti Trabzonspor değişmedi
8.01.2022

Trabzonspor yeni yılda da kazanmaya devam ediyor. 2021 yılını çok başarılı bir şekilde tamamlayan Karadeniz Fırtınası, 2022 yılına da kazanarak başladı. Kısa da olsa aralardan sonra futbola dönüş zordur. Ancak Trabzonspor’un bu dönüşteki rakibinin Malatyaspor olması, bordo mavili takım için önemli avantaj idi. İlk 20 dakikası iki takım için sıkıcı geçse de Malatyaspor’un sahadaki görüntüsü maçı Trabzonspor’un kazanacağını gösteriyordu. Çünkü oynamadan çok oynatmamaya çalışan, alanından çıkmayan, belli bir alanı koruyan ve çok erken oyunu soğutmaya çalışan bir Yeni Malatyaspor vardı sahada. Buna karşı Trabzonspor’un kadro kalitesi, bulunduğu durum, yakaladığı havanın da etkisiyle şüphesiz favori olmayı hak etmişti. 20 dakikaya kadar direnen Malatyaspor, golden sonra da oyun sistemini bozmadı. Alanını savunarak ikinci golü yememeye çalıştı. Bu durum, maç boyunca böyle devam etti. Malatyaspor ilk yarıda çok ender gelişen ataklarla gol bulmaya çalıştı.

Cılız bir iki pozisyon buldu ama golü bulamadı. İkinci yarıda da ilk yarıdaki görüntü değişmedi. Trabzonspor atak, Malatyaspor savunma yaptı. Son 10 dakikaya kadar bu oyun sistemi devam etti. Oyun bu sürede tek kaleye hücum çalışmasına döndü. Hatta oyun 40-45 metrelik alanda oynandı. Trabzonspor bu yarıda da rakibine oranla üstün oynadı. Pozisyonlar da buldu ama yararlanamadı. Son 10 dakikada Malatyaspor bir nebze canlanarak skorun da verdiği dezavantajla öne çıkmaya başladı. Ve oyunu dengeledi diyebiliriz. Bu dakikalar içerisinde net olmasa da bir iki pozisyon buldu. Trabzonspor bugün sahaya ideal oyuncularıyla çıkmadı, çıkamadı. Bu kadro, bu oyun Malatyaspor’u yenmeye yetti ancak ikinci yarının daha zorlu geçeceğini düşünerek kadronun daha alternatifli hale gelmesi, oyunun da gelişmesi şart. Müsabakanın uzatma dakikalarında Hüseyin Türkmen’in yaptığı hata pahalıya mal olabilirdi. Hakem pozisyona devam dedi ancak unutulmamalı ki her hakem Fırat Aydınus gibi olmaz. Her VAR da yok olmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap