SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şampiyonun çöküşü!
5.04.2023

Çeyrek final karşılaşması başkentte oynandı. Ankaragücü’ne karşı kazanamayan bordo-mavili takımda artık sular durulmuyor. Avcı yerine takımın başına Orhan Ak’ı bıraktı. Yani geride büyük bir enkaz kalmış oldu. Ancak Orhan Ak geçen hafta Kayserispor’a karşı mağlup olunca camiada huzur bozulmuş. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Karadeniz ekibi, ikinci yarıya skoru koruma amaçlı oyuna başlayınca bu yanlış oyun Ankaragücü’nü cesaretlendirdi. İlk yarı Trabzonspor oynadı. İkinci yarı Ankaragücü üstünlüğü vardı. İkinci yarı Ankaragücü agresif oynadı buda Trabzonspor’u yıldırdı. Ev sahibi takım oyununu üçüncü bölgeye yıkarak fırtınanın kalesinde tehlikeli ataklar geliştirdi. Bu görüntü Orhan Ak’ın bu takımın hocası olamayacağını gösterdi.

Geçen yılın şampiyonu bu durumlara düşmemeliydi.  Oyunlarda bir kural vardı. Takımda işler iyi gitmeyince hoca değişikliğine gidilir. Yönetim bunu biran önce yapmalıdır. Bazen bu değişikliklerde çare olmayabilir. O zaman başka alternatifler aranmalıdır. Takımı bu zor duruma düşürmeden biran evvel tedbir alınmalıdır. Eski Başkan Ahmet Ağaoğlu ve takımı yüzüstü bırakan Abdullah Avcı’nın bu kötü tabloda büyük suçları vardır. Ofansif ve gereksiz transferler takımı bu hale getirdi. Çok hatalı transferler  ile takımın geleceğini yok ettiler. Böyle dağınık bir takım olamaz. Oyuncularda ruh kalmamış. Büyük Trabzonspor skorun üzerine yatmamalıydı. Yatarsan böyle sonuçlar kaçınılmaz olur. Bu skor Ankara takımı adına kazanç oldu. Ligi kaybeden ,Ziraat Türkiye kupasına da havlu atan Trabzonspor bu sezon hedefsiz kaldı. Fırtına hem fiziksel hem zihinsel olarak hazır değildi. Orhan Ak yaptığı yanlış değişiklikler ile takımı geriye getirdi. Yapılan tüm transferler hatalı olunca başarısızlık kaçınılmaz oldu. Ankaragücü karşısında alınan yenilgi Trabzonspor’un çöküşü oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap