SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sonuçlar iyi ama hala sistem yok
14.11.2023

Konyaspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyete rağmen oynanan futbol eleştirildi. Siz buna katılıyor musunuz? Bu konuda neler söylemek istersiniz?


Katılıyorum ama Konyaspor’un bir sistemi vardı, Trabzonspor’un yoktu. Onuachu gibi etkili santrafora sahip olan Trabzonspor galip geldi. Bu maçta Onuachu’yu Konyaspor’a koysaydık, Trabzonspor 4-5 gol yiyebilirdi. Bu galibiyetle Trabzonspor ivme kazanmıştır. Bu şekilde giderse şampiyonluk gelmese bile Trabzonspor ligi iyi bir sıralamada bitirir ve Avrupa Kupaları’na gidecek en güçlü aday olur. Takım iyi bir yolda. Berat geçen hafta iyiydi, Milli takıma seçildi. Ancak son hafta iyi bir izlenim vermedi. Çakılı oynuyor. Berat’ın adam eksiltmesi lazım. Adam eksiltmesi için de dripling yapması şart. Bakasetas’a gelirsek, gidecek gibi bir performans sergiliyor. Gözü burada aklı dışarıda. Bu arada devrede iki üç transfer yapılacak diyorlar ama ara transferde iyi oyuncu almak zor. Yapılan transferler kötü çıkarsa borcun üzerine borç biner. Huzursuzluklar yeni baştan başlayabilir. O yüzden çok dikkat edilmeli. Sırf transfer olsun diye transfer yapılmamalı. Eğer ille de yapılacaksa savunmada direkt oynayabilecek bek oyuncu alınmalı. Her yazımda diyorum bu takıma oyuncu kurucu şart.

 

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın haftayı kayıplarla kapatması sonrası fark 9’a düştü. Bu kayıplar Trabzonspor’un şampiyonluk umutlarını artırır mı?


Bir nebze olsun arttırdı diyebiliriz. İyi sonuçlar alınıyor ama takımın ne oynadığı belli değil, sistemi de belli değil. İyi sonuçlarda çoğu kez şans yanımızda oldu. Tabi bu başarılı sonuçlar taraftarı da umutlandırdı. Küskünlükler bitti gibi ancak üst üste kayıplar yaşanırsa taraftarımızı yine üzerek eski huzursuz günlerine geri döndürebiliriz. Onuachu’nun attığı gole gelecek olursak gayet fantastik bir gol ama şansı olan goldü bence. Tekrar aynı golü atması mümkün değil. Şans olduğuna inanıyorum.

 

Abdullah Avcı ile çıkılan 4 maçta 10 puan toplandı. İlk yarının tamamlanmasına 7 karşılaşma kaldı. Trabzonspor bu 7 haftada kaç puan toplar?


Trabzonspor kalan 7 haftada 15 de toplar, 21 de toplar. Bunu şu anda kestirmek zor. Abdullah Avcı daha önce de böyle güzel bir seri yakalamıştı ancak sonrasında kötü sonuçlar alarak takımı yüz üstü bırakıp kaçmıştı. Yani Avcı zoru gördü mü kaçıyor. İnşallah bu sezon öyle olmaz. Herhalde geçen sene ki durum ona ders olmuştur. Aynı hatayı bu yıl yapmaz, yapmaması da lazım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap